måndag 14 oktober 2019

Måndag 14/10 Utedag och inskolning forts

PÅMINNA OM FÖRÄLDRAMÖTE IMORGON KL 17.30-19.00. 
 VÄLKOMMEN! 

 Barnen kom ihåg de fina griffeltavlorna som Gårdstomten lämnade till barnen i fredags. Barnen vill därför skapa med krita och rita på tavlorna. Här ritas en blomma. Barnen får tips om att man kan byta kritor med varandra och då blir det olika färger. Kreativa bilden syns bättre då.
 Några barn vill baka sandkakor och idag görs bla mini kakor. Så fina och många blir det på en gång.

 Ett par av de äldre barnen  gör en stor glasstårta tillsammans. Barnen  får in teknik genom att forma ihop en stor kaka. Även samarbete, fantasi, matematik, språk förs fram, som vi övar under hela dagen. Detta lär varje barn oavsett i vilken lärmiljö barnen  vistas på. 

Flera barn är aktiva med naturkunskap, då naturmaterial hittas på gården. Även matematik, språk, fantasi, samarbete övas vid dessa olika naturupplevelse.


 Samling på stjärnmattan med fruktstund. Sedan övar barnen på samlingssången, och tar varandras händer. Barnen övar först på liten och kort spindeltråd. Den långa och stora läggs bredvid. Vi räknar in våra fem elefanter. Hela handen, säger vi och visar upp våra händer. Fast vara en hand, blir det två händer blir det tio.
 Barnen övar på sången också lägger vi upp resp elefant. Dock lite okoncentrerad på många håll. Sedan ser vi hur många vi är idag, med hjälp av porträtt dockorna. Varje barn får sina dockor. De som är lediga lägger vi i mitten. Vi räknar och bekräftar varandra och ser att vi är tretton idag.
 Barnens elefanter som fick gå på den lilla korta tråden, det blir trångt  mörker vi. Sedan lägger vi ner resp elefant av olika ledtrådar som uppmanas. Även barnens porträttbilder lägger vi i lådan.

Barnen har fått äta köttbullar och pasta med lite ketchup.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar