torsdag 23 juni 2022

Torsdag 23/6 Avslutning för barnen som slutar

 

Veckans bok har kommit och den kan barnen läsa och berätta på svenska och engelska. Det är djur från bondgården.  Barnen  kan se, känna och lära sig lite om några djur. Det är om bl.a. grisen, hästen och kossan osv. 
När alla barnen har kommit blir det kalas för dagens födelsedagsbarn som fyller 3år idag. Barnen sjunger och hurrar  så för kompisen. Födelsedagsbarnet får ett födelsedagskort och äran att sitta på Bolibompastolen med en valfri hatt. 
Födelsedagsbarnet får sedan skanna på födelsedagsunderlägget då det blir den spanska födelsedagsången. 
Därefter blir det överraskning till de äldsta barnen som ska sluta på avdelningen Fjärilen. Det är 6 barn som slutar eller uppflyttning till storbarnsavdelningarna Hajen och Uttern. Idag blir 3 barn som får gå upp på en tänkt scen och få sitt kollage och applåder. Kollagen blir omtyckta och barnen ser sig själva och vad de gör på bilderna. 




Barnen leker lite valfria lekar ute. Bland annat åker några barn rutschkana upprepande gånger. 
                           Ett barn säger, baka och bakar ihop en kaka vid sandlådan nära rutschkanan. 
Pastagratäng med kalkon och ost och mycket grönsaker har barnen fått idag. 
En betydelsefull bok om Normer och Värden. Nyckelorden som övas och samtalas om är LÄRA, BEUNDRA,LEKA, INUTI, TRÖSTA, HJÄLPA, HÅLLA OCH LYSSNA. Alltid bra att repetera olika begrepp då det är lätt att glömma. 

DETTA ÄR SISTA BLOGGINLÄGGET FÖR NU TAR ÄVEN BLOGGEN SOMMARLEDIGT. DEN 15/8 ÄR VI ALLA TILLBAKA OCH DÅ ÖPPNAS BLOGGEN IGEN.
VI VILL PÅMINNA OM ATT FÖRSKOLAN ÄR STÄNGD 2/9 DÅ DET ÄR VU-DAG.
VI PÅ FJÄRILEN VILL ÖNSKA ER ALLA EN FIN OCH GLAD MIDSOMMAR OCH EN SKÖN SEMESTER. 
😎😍🍓🍓🍓🍓🌸🌸🌸🌸🍡🍡🍡🍧🍧🍧🍧🍦🍦🍦🍦🍦☕☕☕☕☕

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar