tisdag 21 juni 2022

Tisdag 21/6 Ateljén är öppen


Inbjudan till midsommarfirande. Om ni har blommor och GRÖNT får ni gärna ta med detta imorgon. 

 Ateljén är öppen och barnen skapar sina egna kransar inför midsommar firande till morgondagen. 

Det behövs lite papper, silkespapper, lim, kritor och mycket paljetter och klistermärken. Barnen får själva bestämma vad som ska finnas på deras krans. Med igenkända saker som barnen har haft i ateljén skapar varje barn sin variant på midsommarkrans. Lite normkritisk då det inte alltid behöver vara blommor på en krans. 

Det övas mycket på att klistra och sätta på papper, sen övar barnen på att dra av små bitar av silkespapper för att sen kunna skapa små bollar eller blommor till kransen.

Barnen övade på motoriken vid cyklandet.  Kompisarna hjälpte varandra att cykla och putta på fart.

Barnen känner sig allt mer trygga när det kommer till rutschkanan. Barnen håller sig med båda händerna samtidigt som det tas ett steg uppåt. Ett steg i taget. 

Lilla rutschkanan är ute. Den är lika rolig som den stora tycker kompisarna. Barnen åker om och om igen. 

En kompis hittade en kon. När konen trycktes ner i sanden uppstod märken. Rund berättar kompisen. Det är en cirkel. Kompisen gör många former i marken och sedan räknas det. 6 stycken cirklar finns det i sanden.


Barnen sätter sig mitt emot varandra och det bestäms att bollen ska rulla fram och tillbaka. Bollen balanserar på stocken.


Barnen visar upp dem fina grönsakerna och frukterna som börjat växa. Det har börjat växa små smultron. Barnen får vänta och inte dra av dem nu. Smultron ska ju bli helt röda, då vet man att de är dags att ta dem. 


Veckans hjälpreda får hämta dagens mat. Idag serveras fiskgryta med ris. Till maten får barnen även grönsaker, idag finns morot, gurka, tomat och majs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar