torsdag 2 juni 2022

Torsdag 2/6 Ateljén är öppen

Är ni vh av med klädesplagg får ni gärna komma in o kolla igenom torkskåp och extra lådan. Det är bara att säga till. Bara en vh i taget. Tack!

.................................................................................

Barnen börjar dagen ute på gården. Det blir mycket sandbakande, då det bakas kakor och bullar. Te förbereds och sen blir det dags för lite fika.


Barnen bestämmer sig för att träna och öva på att balansera på trädstockarna. Man tar små steg säger barnen och man får gå väldigt försiktigt.


Andra kompisar vill inte balansera då dem istället övar på att springa upp för kullarna och ner. Idag var det lite halt då det hade regnat lite.

Sen blir det dags för en fruktpaus. Idag blir det bananer och äpplen. Alla barnen sjunger Hej alla sången där vi välkomnar alla barnen till förskolan. 


Ateljé  är öppen och idag delas ateljén upp i två grupper. Det är de äldsta som får en utmaning med digitalt meningsskapande då ett stort papper sätta upp på väggen. Det blir en bild på Kalle och några färgade  sjalar. Barnen övar på Kalles färger och fyller i med färgad penna. Det blir Kalles röda byxor, blåa skjortan,  vita tröjan  med rött tryck, Kalles fina bruna ögon och hår. Barnen  får välja mellan tusch och krita i Kalles färger. 


Färdigt digitalt skapande med en bild från  projektboken och avdelningens figur dvs Kalle. Så fint! Ser vår vän mycket tydligt på pappret då projektorn stängs av. 

De andra barnen får kritor i alla de fina knacka på färgerna och stora vita ark. Barnen ritar fina alster med hjälp av de fina färgerna. 


Barnen väljer mellan stora pappers ark och små pappers ark. Barnen berättar att dem ritar regnbågen. 

Egen utforskande av lärplattan då barnen får möjlighet att sk ritkladda på lärplatta. Det blir mycket effektfull och lekfull med ett fritt skapande från ett finger. 

Spenatsoppa med ägg, creme fräsch, bulle  och mjölk . Mycket creme fräsch och ägg då det blev dagens favorit. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar