torsdag 16 juni 2022

Torsdag 16/6 Ateljén är öppen

 Ateljén är öppen och idag  kan barnen få skapa med trolldeg i Kalles fem färger. Det är blå, röd, grön, gul och vit. Färgen i leran är av riktig färg därav bra och tydlig färgskala på trolldeg. 

Barnen får förslag på att man kanske kan skapa från Kalles bok. Inspirerande för slag blir synligt då en av pedagogerna har gjort några katter. Det är ju en KATT som får mjölk medan gubben vattnar blommorna. 

Barnen kavlade trolldegen för att skapa många goda pannkakor. Barnen berättade att Kalle är hungrig.


När barnen inte vill använda redskap så är det alltid bra att använda händerna till att forma och konstruera trol degen.



En kompis använder sig av gula korkar. För att skapa konstverk av leran.


Några gör glassar i varierande smaker. Mmm, så gott man får provsmaka.


En kompis gjorde en fin kanin. 

Kreativt alster med tryck av lego. 
En favoritbok om dinosaurier blev veckans bok. Som några barn har fått lyssna på. 


Digitalt meningsskapande då sången "dinkel i dunkel i dojan heter en grön papegoja" inspirerar att titta på fåglar mot kuben. Projiceringen blir effektfull då ljuset reflekteras mot den lilla kuben som lyser i olika färger. Då tar en kompis tag i att bygga och konstruera på den lilla kuben  det blir mera färger då klossarna är i olika färger, det reflekteras ger färger och även skuggor på väggen. Tornet blir högre och högre  

 Broccolisoppa med bulle, crème fraiche och mjölk. Några barn valde en extra bulle i eller och lite soppa.


Uppevilan inleder först med några sånger som barnen önskar. Sedan blir det ritsagor om olika bokstäver. Det blir bokstäverna P och U. Då vi lyfter några av kamraternas första bokstav i deras namn. Det blir först sagan om PASTA, det finns långa , kort och då heter det spagetti (det långa raka strecket) men det är ju PASTA. Paula och Patrik ska laga Pasta  i köket. Paula är tydlig att hon vill ha böjda makaroner dvs båget i P, och plötsligt är P:et klart. 
Det blir även en saga om U:et det är om fyra Undulaterna som alla har namn som börjar på U. Fåglarna flyger från boet då barnen får se att man börjar med en prick. En dag vågar en av fåglarna flyga ut ur boet. Flyger rakt ner och sedan kommer vinden och räddar dem så de flyger upp. Och ett U har skapat. 
Barnen får sedan öva att rita dessa två bokstäverna på  ett stort ark.  





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar