onsdag 8 juni 2022

Onsdag 8/6 Motorik och rörelse inne och ute

 En av djuren i projektboken är med och det är en KATT. Katten får hjälp med att ta sig runt på mattan. Så det blir rörelse för både katt, Kalle och barn. 

Liten skara barn övar de igenkända låtarna från cd-skivan rörelseglädje. Och det blir jättestor steg på elefanten idag. Jätteelefant! Kommer här. Många barn visar upp. 

Barnen övar även på att gå på tå och bli jättelånga. Utmanar med att gå på hälarna osv. Gå på sidan längs mattans kant. Övat som vanligt på goddaglåten, verktygslåten och Bamselåten då man kan lyfta allt. 

Vid uteleken då flera barn väljer  sandlådan och därmed öva flera begrepp då de  bakar. Band annat fingermotorik, perception, kommunikation och matematiska begrepp då det bakas ihop tårtor mm. Det blir söndriga tårtor och nya tårtor med ljus av en  pinne mm.  

Barnen övar även hela kakor och halva kakor. Eller sk "hacke kaka" som någon sakligt talar om, och då hackas det jättemycket på den. 


Barnen övat vidare med motorik med att ta sig upp och ner vid rutschkanan.

När barnen åker sitter de ner,  det är även en gul bil ner för rutschkanan. Allt kan åka ner för rutschkanan. 
Samling innan maten med fruktstund. Sedan blir det vår fina samlingssång " Hej Alla" där vi ser varandra och inkluderar varandra. 
Därefter blir det uppdrag att hämta några djur från temalådan. Det blir kaminer och nallarna. Därmed blir det deras sånger "jag är en vanlig kanin," barnen övar skillnaden mellan kanin och hare och sjunger sången "Hoppe Hoppe Hare". Det blir matematik med hjälp av nallarna 1-5 övas. Nallarnas storlekar övas och sätta upp på rad. Det blir deras sånger också. "Björnen sover, en liten nalle skulle ut och gå" osv. 

Falafel biffar med klyftpotatis, sås och mycket grönsaker i fina färger blev det till lunch idag. 

Uppevilan inleder med högläsning innan det blev fria aktiviteter. 

VÄLKOMNA PÅ VERNISSAGE IMORGON kl 15-17 DÅ FÅR MAN TÄNKA  PÅ ATT INGÅNGEN  ÄR VID ATELJÉN OCH UTGÅNG VID KOLÌBRINS ELLER FJÄRILEN YTTERDÖRRAR. MAX 5 PERSONER INNE PÅ AVDELNINGEN. VILL  MAN GÅ ÖVER TILL ÄLDRE BARNEN, GÅR MAN IN VIA GAVELN DVS HAJENS ATELJÉ. OCH UT VIA HAJENS OCH UTTERNS YTTERDÖRRAR. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar