fredag 3 juni 2022

Fredag 3/6 fredagssamling

 

Lite lek full programmering väljer barnen innan det är tid för att gå ut. Hela projekt boken förs fram och uttrycka i olika former. Här vid programmeringsbordet kan barnen ta sakerna ur en påse som ligger framme. Det är katten, ankan, kaninerna  och aporna som används idag. Pilarna läggs då fram då barnen tar för sig av påsens innehåll. Barnen  går banan från den blåa dörren till den gröna. Dock inga uppdrag på vägen för Kalle. Men lite lek i respektive rum. När det blir paus i leken läggs alla sakerna ner i påsen. 

Barnen var väldigt intresserade av att baka sand kakor idag, det blev små kakor, runda kakor, stora kakor och även kakor som var formade som hundar.


Barnen samlade in torr och ljus sand som skulle vara socker som barnen häller på kakorna. Mums! 


Sen hörde barnen något. Vad kunde det vara! Jo, det plingade till för det  är  gårdssamling. Idag skickade gårdstomten ett brev. I brevet berättade gårdstomtén att barnen sjunger så fint och tomten undrade om barnen ville sjunga lite till.


Barnen svarade JAAA.  Gårdstomten hade förberett 3 påsar. I påsarna finns ledtrådar till barnens favoritlåtar.  Barnen sjunger lilla snigel, bä bä vita lamm gick på restaurang och imse vimse spindel.



Veckans hjälpreda hämtar maten från köket och idag är det padtagratäng med sojafärs. Till maten serveras grönsaker i form av morot, gurka och rödbetor.


Uppevilan inleds med högläsning av biblioteks böckerna. Sen får barnen tittläsa vidare på egen hand.


Under uppevilan övade några med Kalles färger. Med hjälp av laminerade underlägg och färgade byggmaterial. Barnen övar matematik, bygga- konstruerar, fingermotorik och koncentration vid aktiviteten.  

Nu önskar vi er alla en trevlig helg och en fina nationaldag.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar