onsdag 22 juni 2022

Onsdag 22/6 Midsommarfirande på hela förskolan

 

Redan på morgonen får barnen se, höra och uppleva några midsommar sånger via projiceringen på dörren. Det blir bland annat små grodorna. Barnen sjunger med i sången, gör rörelser  och någon ställer sig sedan upp och hoppar. 

Någon hittar en bild i dockvrån vid spisen på sk " jobbar", javisst det blir jordgubbar när det är midsommar. Och det blir det idag till mellanmål. 


Midsommar firande med att klä den fina midsommarstången. Barnen hittade mycket blommor och kvistar så det blev en fin och fyllig midsommarstång. 

Sedan blir det dans kring den fina stången. Både små grodorna, prästen lilla kråka, karusellen och raketen, så klart. Avslutningsvis blir det även långdans kring grön gräset. 



Lite sand lek hinner barnen även med innan det är tid för midsommarlunch. 
Lite fri dans med flera igenkända rörelsesånger och ramsor. Bland annat blir det en liten apa hoppade i sängen...osv. Det blir även huvud , axlar ä, knä och tå.....Barnen är med i både rörelserna och i sången med hela sin kropp, mycket rörelse och glädjefyllt till musik som barn kan och känner igen. 


Fri lek, undersökande och nya upptäckter vid programmeringsbordet. 

Barnens lunch blir som en buffé med mycket midsommarmat. Det blir fin dukning med Kalles fina färger till dukar och vackra blommor. 

Barnen sitter vid ett fint dukat långbord. Med fina dekorationer i Kalles färger.


Barnen övar språket med några fina bilder om vår fina högtid midsommar. Barnen övar med att berätta vad de ser, hur det ser ut vad som händer på bilden osv. Barnen hittar stor och liten bild. Barnen räknar bilderna och jämför. Det hittar likadana bilder dvs par. 

Sedan lägger barnen  ner alla bilderna via olika uppmaningar och beskrivningar. Här tas bilden där gubben spelar fijol dvs midsommarmusik.
Därefter blir det avslappning med vacker midsommarmusik. 

Därefter blir det valfria aktiviteter inne på avdelningen resten av uppevilan. Barnen väljer pussel, ballongspelet och pussel där man kan hitta par. 

Det hittas många par.  Det blir motsatser Katten är och sed sover. Hunden är ren och sen smutsig osv. 

Högtiden midsommar fortsätter även vid mellanmålet GLASS OCH JORDGUBBAR SÅ KLART ! 

Glad Midsommar till er Alla önskar vi på Fjärilen. ☺

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar