måndag 13 juni 2022

Måndag 13/6 Utelek på gården och atelje är öppen

 Dagen börjar med lite utelek med de övriga barnen på förskolan. När alla barnen är samlade blir det en samling på stjärnmattan ute på sovloftet.  Det blir frukt och alla  bekräftas med sin  närvaro med hjälp  av samlingssången. Kalle är också med på samlingen. 

Kalle visar upp olika saker han kan göra dvs verb. Det blir först hans sång Kalle "Kalle spelar på trumman hör så fint det är...". Sedan  visar han att han kan sitta, stå och blåsa såpbubblor som en kamrat för fram, för det kan man också göra. Det barnen kan göra kan även Kalle göra. Så Kalles sång ändras då de olika verben lyftas fram. Det blir sk "Verbande"(BDU-tänk) tillsammans med Kalle.

Därefter öppnas ateljén upp och idag kan barnen  arbeta, undersöka och andra estetiska uttryck med hjälp av Plastilina. Leran är i olika  färger som har blandas dvs marmorerat.





Barnen får material så att estetiken kommunicerar med hjälp av  de färgade stickorna, korkarna och lego mm . 
Barnen kan också klippa leran så det blir små bitar. Det blir både karameller och olika bakverk. 
Lilla snigel lilla snigel... 
Barnen visar upp sina alster och därmed sina egna uttryck för dagens skapelser. 


Vissa barn vill skapa och arbeta med sand Köra, ta upp sand i skopan, ösa, hälla, samla sand med hjälp av fordon. 
Barnen övar lite teknik med att bygga-konstruera med olika material. Både klossar och verktyg används. Det blir stabila torn, saker som lagas, bankas och skruvas mm. 
Innan maten plockar barnen upp sina saker med hjälp av plocka undan sången. 
Veckans nya hjälpreda tar ansvaret för att ta och hämta matvagnen. 

Barnen har ätit Lasagnette med mycket grönsaker. Favoriterna på grönsaksfatet blev idag oliverna och fetaosten. 

Uppevilan inleds med en sagopåse om Guldlock. Rekvisita plockas fram och sagan läses upp och synliggörs mera visuellt med flera saker från påsen. Fri lek inne på avdelningen sen med pussel, byggmaterial, lek i dockvrån och egen bokläsning sk tittläsa i en valfri bok. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar