onsdag 15 juni 2022

Onsdag 15/6 Motorik och rörelse

 Dagen börjar inne i musikrummet. Det sätts på en cd-skiva med rörelseglädje där barnen får lyssna och dansa till Babarlåten, goddaglåten, verktygslådan,  knatte gå, springlåten  och Bamselåten.


Idag dansade alla barnen med alla Kalles olika färger i form av tyger. Men barnen nämnde att det saknades en färg. Färgen grön från knacka på boken fanns inte. Grön kunde inte hittas.


Det projicerades från projektorn medans barnen dansade. Barnen kunde se sina skuggor på väggen. Barnen tar med tygen i de olika rörelserna. Tyget har barnen efter sig då de kan   sk "knatte gå"  mm. Tygerna sätts över huvudet, på kroppen och kastas upp och fångas. 


Barnen tog fram sjalar i olika färger. Det dansades, hoppades och snurrades tillsammans med sjalarna. När rörelse programmet är slut samlar en kompis mycket noga ihop alla sjalar i korgen. 

Rörelseglädje  avslutades med lite avslappning. Barnen bestämde sig för att använda dem små sjalarna som filtar. Då man skulle ligga ner och vila. De flesta vill ligga på det blå tyget dvs Kalles blå dörr. 
 

Barnen byggde och staplade upp klossar. Först skulle det stapla upp ett torn och sen skulle det tas ifrån klossarna en och en för att stapla upp ett annat torn bredvid. Det blev då en tydlig minskning från ett nytt perspektiv och ett nytt torn skapas. Varierande och utmanande bygge som förs fram i två dimensioner. 


När barnen hade kommit ut så togs det fram rörelsekort. Fyra kort sattes fram först och barnen skulle visa vad som visas på korten. Barnen hoppade, sträckte upp armarna högt upp och dem knackade på dörrar.


Cyklarna var ute idag och barnen övade på motoriken vid cyklandet. Trampa på pedalerna och styra samtidigt. Eller som de yngsta har kommit på att hasa sig fram runt gården. 


Barnen övade på att gå upp för stegen och försiktigt åka nerför den lilla rutschkanan.


Barnen visade upp sina glassar från glasskiosken. Det var många smaker, barnen önskade sig chokladglass idag.


Det bakades kakor och olika maträtter. Det lagades mycket pasta och rödbetor förbereddes.


Barnen märkte att det fanns nya sandleksaker idag. Det fanns olika former som såg ut som bokstäver och siffror.


Barnen försökte ljuda alla bokstäverna och siffrorna sattes i ordning. Barnen lärde sig att 0 kommer före 1 osv. Ett lustfyllt och enkelt sätt att inspirera inom skriftspråket, matematiska språket, färglära, talraden och klassificera osv. 


Veckans hjälpreda hjälpte till att hämta maten. Idag serverades köttbullar med potatis och brunsås. Till maten serverades grönsaker.

Under maten projicerades det på taket. Barnen hade önskat att se på olika vilka djur. Barnen pekade och ropade ut alla namnen på de djuren som visades.


Barnen såg elefanter, lejon, tigrar och stora fåglar som heter strutsar.

Uppevilan inleds med avslappningsaga. Det blev Vännerna i skogen och djuren i djungeln.

 Det blir flera av de djur som barnen fick se och följa med under måltiden då det  projicerades mot väggen och taket.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar