tisdag 7 juni 2022

Tisdag 7/6 Barnens delaktighet och inflytande

 

Barnen väljer att utforska, undersöka med olika cyklar vid utevistelsen idag. . Det är både röda, gröna och gula cyklar som barnen använder. Barnen övar därmed mycket motorik med att sätta fart på cyklarna och ta sig fram. Det blir utmanande för både armar och ben då det måste parera så man inte kör på något eller någon. Det kan gå snabbt i bland och långsamt i bland. Barnen tar sig runt den asfalterade cykelvägen upp för backen och ner för backen. Mellanvarven måste barnen stanna för att tanka cyklarna, då går dem bättre.  



Barnen har visat intresse för cyklarna och  rutschkanorna både den lilla och den stora. Barnen har även grävt  i sandlådor med olika lastbilar, verktygen och kakformar.



Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla fantasi och föreställningsförmåga, 

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande. 
 Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utvecklaförmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld.
Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse...
Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik... 
(Lpfö 18:14).


En samling vid sovloftet med samlingssången och lite frukt. Det blir en ny favorit också sången om olika frukterna mm. 


Panerad fisk, potatis, sås och mycket grönsaker blev dagens lunch. De flesta barnen uppskattade detta. 

Under uppevilan  berättade några lite om helgen om flagga, ett barn berättade om att de hissade upp flaggan. Uppevilan avslutades med en liten avslappning med massage. Därefter valfria lekar som  pussel, rita, och skapa med sk plastelina. Då blev det i färgen grönt i två nyanser. 

Sista hembrevet ligger nu på barnens fack. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar