måndag 15 augusti 2022

Måndag 15/8 välkomna tillbaka

 Välkomna tillbaka! Hoppas ni har haft en underbart skön ledighet med mycket bad och härliga avslappnande dagar. 

Fjärilen välkomnar 5  nya barn. Därför blir det inskolningar några veckor framöver. Första tiden bygger på att hitta varandra och skapa relationer så alla barn, vh och pedagoger känner samhörighet och inkluderade i en ny  avdelning Fjäril som skapas tillsammans. 

Några barn är ute och upptäcker vad man kan göra ute. Många av barnen kom ihåg cyklarna och utmanar sig med att ta sig fram med en cykel

 

Ett par barn övar på att ta ner saker från kullarna. Man kan rulla, säger barnen. Sandleksaken rullas ner, man kan kasta den också kommer en kompis på. Ja, fast då kanske den går i sönder. 

Traktorn rullar snabbt ner från kullen. Upprepande gånger provar barnen hur snabbt allt kommer ner från kullarna

Frukt stund för alla barn både för de som är inne och ute. Inskolnings barnen som upptäcker lärmiljöerna inne de första dagarna. 


Lilla rutchkana och den stora rutchkana kan man åka ner för. Barnen övar på att ta trappa  upp och åker ner. 

Barnen  väljer mera motoriska färdigheter som att ta sig runt på stockarna. Tillsammans övas balans, koordination, perception, rörlighet och motorik  för hela kroppen. 
Barnen som inskolas upptäcker bla olika pussel och de olika lärmiljöer inne på avdelningen. 

Barnen övar uppdraget med att hämta vagen,  dvs veckans hjälpreda. Vår äldsta kompis tar uppdraget galant och med stor förtjusning. 
Vid måltiderna övar de äldsta barnen  på att ta upp maten själva. Det är vegetarisk schnitzlar med potatis, sås och grönsaker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar