fredag 19 augusti 2022

Fredag 19/8 Inskolningen fortsätter

 Då vill vi påminna om att det är samma restriktioner som innan,  att man går in i omgångar i hallen. Att man vistas en person i taget i hallen. 

Terminens  första vu-dag är den 2/9  vill vi också påminna om . Är man i behov av omsorg då till sitt barn måste man meddela oss det snarast. 


Mycket aktiviteter ute för alla barnen. Det bakas ihop pannkakor som smakas av. Det blir både glass och chokladsås som tillbehör. Mmm, så goda. 
Här kommer jag med den gröna cykeln, som ett barn säger mycket sakligt. 

Röret med såpbubblor tas också tag i under uteleken. Dessa gick snabbt åt. Bara den blåa röret som är kvar. 

De äldsta barnen får en egen fruktstund. Därefter tränas språket med visuella bilder med hjälp av ett pussel. Det är fyra olika saker. Hink, spade, slott med  vatten, en fisk och en båt. Barnen kommer på att det kan bli en sång om fiskar och om en liten båt. 
Därefter plockat de äldsta barnen upp lite leksaker då det blir lunch därefter. 



Yngre barnens fruktstund började med mycket äpple. Sen var det dags för en liten saga på flanotavlan. Sagan heter "vems kompis?".

Sen blev det sångstund med hjälp av sånglådan.  Där hittade barnen djur. Det hittades en ko, ett lamm, en apa, en gris och en kanin. Det blev många sånger och alla barnen sjöng med. När sången var klar så klappade barnen.




Veckan hjälpreda tar och hämtar vagnen. Det blev vegetarisk pasta med sojafärs och många goda grönsaker. Barnen har ätit bra. De tar upp upprepande gånger både av maten och grönsakerna. 
 



Nu vill vi önska trevlig helg. 

På måndag kommer 3 nya barn och därmed nya inskolningar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar