tisdag 16 augusti 2022

Tisdag 16/8 inskolningen fortsätter

 

I dag vid utevistelsen för dem som var ute fångades barnen av olika fordon. Det var intressant att ta traktorerna ner för kullarna. Vilken traktor kommer längst? Och varför stannar  vissa traktorer, det blir ett konstigt stopp. 
Barnen övar på att det heter motorcykel och att de låter. Någon säger, att det kommer rök från motorcyklar. Hur låter motorcykeln? Barnen härmar ljudet dock syns inga i närmiljö. Barnen övar att köra motorcykeln både på gräset och på asfalt. Blir det skillnad? Går inte så snabbt på gräset. Något barn tycker att man kan köra motorcykel ner från kullen också. Fast det är nog inte så jättebra, det går nog väldigt snabbt då. Inte bra att lära sig det direkt, eller hur? 
Barnkör vid marimban bla bä bä vita lamm mm. 

Efter frukten kommer någon på att hästarna behöver mat. Så det ges mycket mat och kärlek till båda hästarna.  


Under inskolningen övade barnen på att sitta vid samlingen och lära sig några sånger. Barnen använde sig av sångtärningen. Barnen sjöng lilla snigel, björnen sover, blinka lilla stjärna. 

Barnen utforskar de olika rummen på avdelningen och bekantar sig med dem nya leksakerna.
Veckans hjälpreda tar uppdraget med att hämta vagnen. 
Fiskgratäng fick barnen till lunch idag med favorit grönsakerna rödbetor, morötter och broccoli. Mmm så gott. Det tas upp mycket mat och barnen övar även på de olika grönsakerna mm. 


Uppevilan inleder med rollekar med djur som är sjuka. Barnen leker att de är doktor. Det sätts på munskydd, täcker håret och doktorskläder. Barnen övar med att ta spruta, titta i öronen och slå på knäna osv. Mycket språkträning i denna lustfyllda och valfria lek. 


Födelsedagskalss en kompis som har blivit 2år. GRATTIS ! Man får då äran att sitta på Bolibompastolen. Får både födelsedagskort, födelsedagshatt och vacker sång av kamraterna. Sedan blir det valfria djursånger från en sånglåda. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar