måndag 22 augusti 2022

Måndag 22/8 Nya inskolningar

 Avdelningen Fjärilen hälsar tre nya barn välkomna till avdelningen. Det är ett tvillingpar och en flicka. 

Så barngruppen har varit indelad i två grupper. De äldsta barnen har  varit ute medan de yngsta har varit inne med de nya barnen. De yngre barnen har lite fri lek där de nya inskolningsbarnen lär känna avdelningen och några av kompisarna. Barnen har samling där barnen får sjunga sånger som bä bä vita lamm, hästen plopp och tänk om jag hade en liten apa. Barnen fick frukt, idag kunde man välja mellan banan, äpple och päron.

De barn som har varit ute har upptäckt mycket med sandleksakerna och att få ihop fasta fina kakor. De är någon av barnen som inleder sandleken med att visa att det ska vara den fina, mörka och sk den "braiga" sanden. Den är Bäst som påpekas upprepande gånger då de grävs djupare ner i sandlådan. 

Barnen övar på att göra sandkakor i olika formar.  Barnen bakar ihop med hjälp av formarna av bl.a sjöjungfrun, bokstäver, siffror, en nallar och hundar. 
       Siffra 0 har bakats ihop bla.
 Man måste gräva långt ner för att hitta den "Braiga" sanden. 

Barnen som vistas ute har en samling vid sovloftet i skuggan. Samlingen inleder med tre goda frukter. Det är päron, äpple och banan. Barnen övar på orden  och begreppen varsågoda, tack, nej tack, jag har redan och jag tar själv. 
Barnen övar på att det är det är 6 barn som är på samlingen.  Det visas med hela handen och en tumme. Javisst! Sådär är 6 fingrar. 
Därefter sjunger vi alla samlingssången  "Hej Alla". 
Av några sandleksaker kan det bli några sånger.  Det blir sångerna om valpen min  björnen som sover och ankan. Sången om ankan är med lustfyllda rörelser. Det är vingar, fot, fötter, vinge, vingar,  rumpan och näbben. 
En av kamraterna sätter upp nallen då han har vaknat, precis som det nämns i sången.


Innan samlingen bakas en fin god tårta med mycket socker och peppar. Det smakas av och man måste akta ljuset, som någon säger. Mycket smakrik tårta!
Dagens lunch blev pytt i panna med mycket goda grönsaker. Favoriten är rödbetor som tar slut snabb. De äldre barnen övar med att handskas med både gaffel och skred.  
Innan  barnen går in blir det sandlek då det blev att lägga sand platt på bordet,  det plattas ut med händerna och trycks olika figurer med hjälp av olika formar. Det blir bokstäver, siffror och ekorre mm.  

Under uppevilan läser, berättar barnen från en valfri bok om tåg. Det är Pelle som ska städa sitt rum, där det finns är bl.a. ett söndrigt tåg. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar