onsdag 24 augusti 2022

Onsdag 24/8 Utforskar lärmiljöerna

 

Idag var uteköket i full gång. Barnen fick olika ingredienser från köket och det lagades macaroni låda. Det blandades smaksatte med krydda och blandades ännu en gång.

I sandlådan bredvid uteköket bakade barnen kakor. Det måste ju finnas efterrätt efter maten tyckte barnen. Det blev chokladkaka och äppelpaj.

Barnen ville rita så vad är inte bättre än gatukritor. Det ritades fiskar, fjärilar och alla slags former. Barnen berättade vad dem såg vilket blev matematisk lära. Lära om figurer och former.

Efter att maten hade svalnat en stund så kunde man hälla upp den på alla de små tallrikarna som fanns ute. Alla som ville smaka kunde smaka och det var smaskens sa barnen. 

När allt var uppätet från tallrikarna blev det påfyllning. När man fick mat på sin tallrik kunde man säga tack.

Sen var det dags för lite samling. Stjärnmattan sattes ut vid sovloftet och alla barnen samlades. Barnen började med Hej alla sången och därefter fick barnen välja frukt att äta. 
Därefter sattes en låda fram. Inuti låtar fanns några djur. Barnen hjälptes åt att ta ut djuren en i taget och så var det dags för sång. Barnen sjöng hästen plopp, bä bä vita lamm och liten ko.

Veckans hjälpreda fick följa med ut och hämta maten. Idag var det korv stroganoff. Med mycket grönsaker, det fanns majs, broccoli, rödkål och morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar