torsdag 25 augusti 2022

Torsdag 25/8 Inskolningar fortsätter

 

När alla barnen har kommit så blev  det samling vid sovloftet. Det serverad äpplen. Det är äpplen med skal eller utan skal som man kan välja. Barnen  är noga med att påpeka att det skal inte är gott. Någon ger att man kan äta skal på päron men inte på äpplen. Barnen får veta att det är nyttigt skal. 


Barnen övar dagligen  på takk. Här visar en kompis tecknet för äpple. Med händerna visas olika ord för att just förtydliga  och förstärka språket för alla.  Samlingen inleder som vanligt med samlingssången "Hej alla!" Alla barn vinkar och alla barns nätvaron belyser vi med beröring,  vinkas och nämns vid namn i sången. Det blir en språklådan med olika djur, det är fingerdjuren som sätts på fingret. Barnen tar upp och sjunger om grodan, elefanten, kossan och råttan. 


Idag är det många av barnen som tycker att det ska vattnas. Barnen  får veta att med de gröna lådorna dricker man och leksaker som hinkar och kannor kan man vattna blommor med. Det vattnas upprepande och barnen säger, mera vatten. 

Barnen väljer även att ta sig upp och ner för rutschkanan. Gå upp på stege  och åka neråt. 
Cykla en sväng runt gården är alltid uppskattat.  Flera av de äldre barnen sömn känner sig trygga och säkra med det. 
Viktigt telefonsamtal till pappa, måste någon ringa. Roligt med leksaker som kan bli en tänkt telefon. Fina färger med stora siffror som man kan trycka ner. 

Broccolisoppa som var supergod med creme fraiche, bröd och mjölk blev dagens lunch
 

Under sk uppevilan skapade några barn några lego alster. Det blev ett lùtande torn. Smålego utmanar fingermotorik, kreativt skapande, bildseende och kommunikation. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar