onsdag 17 augusti 2022

Onsdag 17/8 Utevistelse för alla

 

Idag är alla ute, inskolnings barnen bekantar sig med utemiljöerna. Det finns cyklar ute. Några kompisar övar på dem stora cyklarna medans andra håller i cykeln för att ha den som stöd när man går.
Många barn är vid sandlådan, det finns skugga där, svalt och skönt. Barnen bakar kakor, det blir nalle kakor. Sen hämtas det en grävskopa. Man kan lättare gräva fram dem blöta sanden som man behöver för att baka kakorna.
Bubblorna får följa med ut idag. Men idag är det lite annorlunda, barnen behöver inte hålla i bubblorna, då det sätts fast på röret med hjälp av ett långt snöre. Smidigt och bra. Nu kommer såpbubblorna inte hällas ut lika snabbt.

Det blir fortsatt lek i sandlådan. Barnen använder leksakerna för att leta efter små och stora stenar till sina kakor.

Barnen övar på motoriken, hur kommer man fram, ska man sparka med fötterna eller ska man försöka använda pedalerna. Alla sätt ät bra, barnen åker runt och runt i gården.
Barnen övar på att blåsa bubblor. Kommer det några bubblor? Ibland är det lättare att snurra runt och runt väldigt snabbt så hjälper luften att bilda bubblorna.

Barnen pratar om färger när dem håller i sandleksakerna. Vad är det för färg frågar en kompis, det är gul ropas det. Barnen berättar vilka färger dem ser.
Barnen tar en samling vid fjärilens sovloft som är skuggigt och något svalare. Det bjuds på både grönsaker och frukt. Mmm, lika gott alltid. Barnen  övar på ordet tack och varsågoda. Sedan är faten slut som de äldsta vet. SLUT! Säger någon då. Samlingen fortsätts med "Hej Alla" sången dvs fjärilens samlingssång. Det blir ett bra tillfälle för oss alla att öva på varandras namn. Barn och pedagoger vinkar med handen och hälsar, bekräftar varandra och alla blir inkluderade. Under de första månaderna främjar  vi Vi-känslan, samhörighet och att vi alla känner oss  inkluderade. Det är grunden för barnen ska känna sig trygga och att känna trivsel. Känna lusten för att vistas på förskolan då det ska vara roligt att komma  till förskolan. 
Veckans hjälpreda får i uppdrag att hämta  dagens mat, idag blir det pyttipanna med grönsaker. Grönsakerna idag blev rödbeta, tomater och mycket sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar