tisdag 23 augusti 2022

Tisdag 23/8 Inskolningar fortsätter

 Barnen är fortfarande uppdelade i två grupper, den äldre gruppen är ute medans den yngre gruppen är inne för att lära känna alla de olika miljöerna inomhus.

Barnen hittar kritor ute i en hink, sen hittas det en till hink. Barnen räknar att det finns två hinkar med kritor nu. 

Barnen börjar rita på blommorna som är uppsatta på väggen och sen ritar barnen på marken, det bildas regnbågar berättar barnen.


Ute vid avdelningen uttern ställdes det fram bord och köksredskap. Det fanns stekpannor, slevar,vispar och olika former. Barnen lagade och bakade.

Det hämtades blad, blommor och mynta. Barnen kunde dela växterna med hjälp av de olika plast knivarna och sedan lagades en god soppa av alla goda bladen.

 Barnen provade att göra sandkakor kakor från sanden vid rutschkanan. Men det fungerade inte. Det bara rasade.

Cyklarna var ute och barnen fortsatte att öva på att trampa och trampa. Motorcykeln som barnen kallar den för användes mycket och man cyklade fram snabbt, men på motorcykeln måste man sparka ifrån sig för att åka iväg.
Det 0ktes mycket rutschkanan också. Barnen turades om att gå upp för trappan för att i tur och ordning kunna åka ner. Barnen berättade att man måste vara försiktig så att man inte går många på trappan upp.

Barnens lunch blev fisk, potatis, sås och mycket grönsaker i dag. Vegetariska schnitzel med såser som  specialkost
 
Medan de yngsta sover blev det  högläsning och berättande med hjälp av denna gulliga bok för de äldsta. Fisken simmar många timmar och simmar runt runt. Det blir en passande sång om  "fisken som  simmar många timmar....."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar