torsdag 28 november 2019

Torsdag 29/11 Valfria grupper


Igår färgade barnen Babblaflaskor i resp färg. Det var givande och barnen fortsatte vidare att blanda olika saker i vatten. På gårdagens mellanmål bla så blandade ett barn clementiner i sitt vattenglas. Det blev clementinvatten,  sa flickan. Så under fm har barnen fått forts med att blanda olika saker med vatten. Vi tar vara på frukosten sylt, salt har vi, ketchup, rödbetor, kaffe, mjöl mm. Barnen får även använda sig av clementin. Så vi börjat med att skapa clementinerna.

Barnen får sätt resp sak i behållare också häller vi vatten med pipmuggen. Barnen smakar av de olika blandningarna.
Barnen får äta en hård rödbeta i små bitar, svårt men det vågas ändå. Barnen verkar dock inte tycka om det. Clementin vatten är gott och sylt vatten. Men saltvatten är BLÄ BLÄ som barnen  uttrycker upprepande gånger. Kaffe i vatten liknar bajsvatten osv.

 Några klipper ut och laminerar Diddi och Dadda i olika storlekar. Barnen hjälper till och klippa och klistra. Laminera var roligt för maskinen  lät så. Att sätta fast ögonen var lite svårt då de inte ville fastna. Barnen vet vilken figur som är vem och ögon och färger är av betydelse.

 Barnen har haft samling då vi tog väderbilden. Det är inte sol idag, påpekas mycket noga.Det regnar. Sedan tar vi 5 små apor som hoppar i sängen. Idag blir det att aporna hoppar i en stor säng till en liten. Tillsammans lägger vi upp 5 apor som träningssymbolen. Barnen ser att det minskar och att det blir flera i den lilla sängen.

Barnen lägger sedan  tillbaka aporna och nämner, stor, liten, minsta och största osv.
Stora svarta lådan tas fram. Vad har vi i den? Leksaker, bilar. Javisst! Barnen kommer ihåg. Svarta saker i en svart låda. Tillsammans ser vi att stora lådan är svart och telefonen  som vi tar bilder med. Barnen räknar sakerna, ser likadana saker dvs bilarna, bollarna, som är små och stora  osv.
Barnen leker allt mera i skogen dvs kuben där tågbana har byggts fram.

Barnen bygger hus till Babblarna både av Dupĺo i olika färger och av klossar, kallar osv. 
Barnen äter sedan köttfärssås och pasta. Det är pasta från PASTALANDET. Barnet fortsätter att berätta att allt är pasta där och spagetti. Och det finns inget annat att äta där. PASTALANDET LIGGER LÅNGT BORT. Kan PASTALANDET vara Italien, Ja säger flickan det är nog Italien. Köttfärssås serveras även i vegetariska alternativ.



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar