onsdag 27 november 2019

Onsdag 27/11 Valfria grupper bla teknik osv


Barnen har fått experimentera med färgerna från Babblar. Tillsammans häller vi upp i olika behållare och blandar ut med vatten. Vi upptäcker att Diddis färg är svår att få fram. Till slut så hittar vi och blandar i hop färgen rosa.  Barnen  övar flera betydelsefulla begrepp som olika lösningar, mörkt, ljust, mycket, lite  osv. 

Samling som inleds med fruktstund och sedan sjunger vi barnens inledningssång till samlingen.  
 Barnen har haft samling. Då delger de övriga barnen  om olika kunskaper om färgerna  mm . Barnen övar på  takk och göra en egen  variant på färgvisan. Som här " röd röd är mössan på mitt huvud o min Bobbo....

 Barnen ser tydligt om hur färgen grön skapad. Att det blir mörkt och ljust. Hur mycket behövs? Hur får vi det i flaskan? Jo med en tratt. Turtagning blir det också då alla får turas om att hjälpa till. Alla är aktiva i aktiviteten och följer med vad som häbder. 

 Sedan får Babblar flaskor ögon. Barnen  känner lätt igen ögonen, och barnen  är mycket uppmärksamma på att det blir rätt. 
Babblar flaskorna paras ihop med rätt Babblare.
 Vid måltiden är det bla majs  Dessa läggs upp i en rad. Tillsammans räknar vi och äter dem snabb, så det inte blir många kvar.
 Barnen som inte sover har fått lyssna på sagan om Simon. Barnens färgkunskaper visas även upp sig då. Då flera färger nämns från de olika sidorna. 

Några hjälper till att bygga detta pussel. Det är glass säger barnen  Vi börjar med att sätta ihop den blåa himlen och sedan hörnorna.

 Dagens lunch vegetariska biffar och potatisbiffar. 
Barnen som inte äter vegetarisk har fått laxgratäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar