måndag 11 november 2019

Måndag 11/11 Utelek samlar naturmaterial till kuben

 Under frukosten samtalade barnen och pedagogerna om Bobbopumpan. Ser inte ut som den mår bra. Munnen är inte stor och ha  ser inte glad ut. Även hans  ögen ser matta och trötta ut. Aĺla blir vi sämre när man blir äldre. Och när man är gammal och sjuk dör man. Verkar som det är dags för vår kära Bobbopumpan.

 Barnen tar med  Bobbopumpan till soprummet. Man kan slänga allt i soprummet,  frukt, mat, grönsaker och söndriga saker osv.
 Barnen har bla hjälp till med att samla upp naturmaterial från gården.  Massa löv, kastanjer mm tas upp av barnen.
 En av de äldre barnen säger att vi inte ska ta in de stickiga från vissa kastanjer. Det gör ont av dem, som han säger. Han är noga att rensa bort den.

 Jag bankar sönder kakorna idag.
 Äldsta barnen har samling  med Bobbo och Babba. Tillsammans tar vi en fruktstund, Babba och Bobbo får sitta upp när vi äter frukt. Annars sätter man i halsen.
 Vilken snygg frisyr, stor kille med en häftig frisyr. Stolt visar han upp de nyklippta håret.
 Efter samlingssången och frukten tar vi väderbilden, det är bara sol som barnen säger. Solbilden sätts upp på tavlan.
 De äldre barnen får sedan höra sagan om den vilda kaninen, en tygsaga.Barnen övar sedan sagan och får vara med i de olika rollerna. Här har vi kaninen som sitter och lurar vid buskarna, han fick en bit äpple och morot av huvudrolls flickan Petra. Hon tämjer den vilda kaninen med mat varje dag. Det gör hon för hon vill så gärna ha en egen kanin. Många begrepp kommer med i denna sagan. Bland annat kompisskap, värdegrund djur, människor och vår natur. Även språkande, matematik, damatiser och vara delaktiga och få inflytande då barnen tyckte kaninen skulle få bla äpple idag osv.

 De yngre barnen har en egen samling med Diddi. Samlingen inleder med frukt och samlingsången. Dddi är med i samlingen med sångtärningen.

Större barnen får öva med kniv och gaffel. Svårt men allt går till slut. Bra om man även övar hemma också.
Babblar uppdrag forts idag av den äldsta pojken. En aktivitet med valfri Babblare. Då man kan ta ett kort med kamera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar