onsdag 6 november 2019

Onsdag 6/11 Valfria grupper bla experiment


" Babblar uppdrag hemma" har påbörjats. Detta öppnades upp då en av våra yngre kompisar ville ha med en babblare hem. Så barnen  får välja vilken babblare som ska följa med hem. Sedan får man gärna göra någon trevlig aktivitet tillsammans som då fotograferas med avd kamera, som även följer med hem. Detta lämnas tillbaka dagen efter. 
 Pedagogiskabordet varierar hela tiden, och får ligga framme. Just nu är barnen  intresserade utav att rita Babblarna. Vi gör dem fritt och ritkladda. Barnen  gör även stora varianter av figurerna som har satts upp på avd.
 Babblarna är med under barnens förskoledag. Här har vi Diddi vid frukosten. Han blir jättekladdig. Det är så mycket smör för barnen älskar smör.

 Minsta mackan övas under frukosten. Barnen  är mycket bra på att äta mackor, mm mm så gott!
 Efter frukosten tar vi ett experiment vid ett av borden. Många barn blir intresserade. Andra bygger vidare eller leker med bilarna.
 Barnen är med, tre glas med tre olika Babblar färger. Grönt som Dadda, gult som Bibbi och  rosa som Diddi. Flera matematiska begrepp, färger mm övas. Barnen  ser och vi pratat om vad vi häller i glasen. Det är färg, vatten och olja. Vad händer? Det blir bubblor, mycket färg, det växer med bubblor som barnen  säger.Det ser ut som glass.

 Barnen får sedan fortsätta med fri lek..Bygg- och konstruktion med små lego, det är gräs.
Barnen sitter med färgade plopparna.
 Några flickor gör fina armband av magneter.

 Här är min fina magnetbok.
 Barnen bygger med kapplastav som bildar Bibbi. Börjar uppe från och vidare neråt till fötterna på babnlaren.
 Fruktstund på stjärnmattan, det är banan, clementin och äpplen.
 Samling för alla med inledningssången, där vi alla tar varandra i händerna.
 Vilken sång kan detta symboliserar? Nyss så träffade jag en krokodil. Barnen önskar även andra sånger från vår korg.
Diddi ligger så på mattan då lägger sig någon av barnen också, barnen vill  sjunga björnen  sover.
Barnen har ätit tomatsoppa med nybakat bröd och creme fraiche. Någon tror att vi ska äta jordgubbssoppa. Bra gissning men det blev tomatsoppa.

I morgon och på fredag är Ulrika  på facklig utbildning. Påminner även om att se över julledigheten. Fyll i lappen så fort ni vet hur tiderna för barnen  ser ut under mellandagarna. senast 18november vill vi gärna ha lappen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar