fredag 1 november 2019

Fredag 1/11 Hus tema- introducera lärmiljöerna utomhus

 Fredags samling med sång och brev från GÅRDSTOMTEN. GÅRDSTOMTEN har varit på semester med paraplydrinkar och sol och bad. GÅRDSTOMTEN har gjort lärmiljöer ute som han bjuder in alla till.


 Skapande hörna med olika djurbilder som man kan måla av.  Man kan  välja mellan tusch och målarfärg.
 Barnen kan välja att bygga- och konstruera med olika materialet. Dadda är med oss både vid samlingen  och de olika lärmiljöerna. Han precis som barnen  älskar det. Här bygger vi torn och olika broar. Dadda får vara med, han testar om tornen håller genom att ställa sig på dem.
 Barnen kan välja att leka med vattenlek och vattenlek på olika sätt. Bilar och bollar kan man ta i banan. Dadda får också åka med i banan. Det är jätteroligt!

 Köksvrå där barnen har en mycket kreativ och lustfylld lek. Det lagas soppa där salt och olika kryddor ska vara med. Det smakas av mm. Alla hjälper till.

Här är glasskiosken där man kan välja sin glass via bilden och sedan få olika tillbehör. Man får inte glömma att betala. 


Musikplatsen där filt och olika instrument som barnen kan välja mellan. Man ska slå rören och höra olika toner och förändringar av olika ljud skapas med hjälp av de färgade rören som är i olika storlekar. 
 Barnen kan se på fåglar via kikaren och lyssna på deras läten via lärplattan och QR-koder. En annan station kan man lära sig om jordens process.

 Mera kläder till de olika lärmiljöerna som finns i förrådet. Barnen  får lära sig att man tar och städar efter sig innan man ta nya saker.

 Köksvrån blev mycket intressant då soppan förändras hela tiden. Dadda är med för han tycker Om naturkunskap och teknik som det blir när man lagar i hop en soppa
 Mer teknik då man får  slå in siffror och ta ut pengar. Måste ju ha  pengar när man ska handla.

 Samling med Babblarna. Lyfter deras egenskaper och intressen. Ett barn läser för Babba,  för han tycker om att läsa sagor och sitta och diskutera. Babblarna är sjuka då de får spruta och får vila i doktorsleken.


Pastagratäng med grönsaker. De större barnen får öva med att äta med kniv och gaffel. Bra om man övar hemma också, så lärandet fortsätter.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar