tisdag 5 november 2019

Tisdag 5/11 naturkunskap och teknik ute med Bobbo och Diddi

 Barnen har varit ute på gården. Bobbo vill vara med och leka med barnen.Han tycken ju om att vara aktiv med sin kropp och har mycket energi. Här visar barnen upp planteringslåder. Vi letar efter maskar och räknar bla några bär som ligger i jorden. Sedan kommer vi på att man kan ju gå balansgång runt kanten och hoppa.
 Barnen har blivit mycket förtjusta i att leka leken affär. Här säljs mycket glass och kakor i varierande storlekar och smaker.
 Några av de äldsta barnen leker kurragömma, då kan man gömma sig bakom den stora bruna  lådan.
Barnen får sedan ha samling ute vid gaveln hav huset. Det har blivit fjärilens lilla samlingställe. Barnen har sina kompisar från Babblarna med. Det är Diddi och Bobbo som är med idag. Samlingen inleder som vanligt med sången " här är jag och där är du". Denna sång kan barnen riktigt bra och tar varandras händer. Under fruktstunden bjuds det på banan. Barnen räknar antal bananer, ser på färgen gul och formen avlång som bananer är. Med bananer blir det en symbol för barnen om aporna. Därför sjunger barnen sången " tänk om jag hade en liten apa".  Och sången  " det var en gång en apa som bara satt och gapa" ....Barnen önskar även andra sånger som de tycker om.
 Barnen leker att de tar hand om jorden och växterna med att lotsas vara mm.
 Lite fri lek innan maten. Här har det byggts Babblarna hus, är det Bobbos hus kanske?
Barnen har ätit fiskgryta med potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar