onsdag 13 november 2019

Onsdag 13/11 Valfria grupper

 Lärmiljöerna har förändras och barnen utforskar, upptäcker och undersöker sig fram. Här vid förändrade bilhörnan byggs det hus, parkering och garage mm.
 Barnens förändrade lärmiljö inne på ateljén. Mer saker ligger framme och mycket färger i olika varianter ligger framme. Barnen kan bla måla på papper vid bordet och väggen. Med olika material dvs annorlunda greppvänliga kritor, färgpennor, penslar och svamp.
 Barnen ny kub som involvera med båda teman dvs Hus temat Gården och Babblarna. Det ser ut som skogen som ett barn säger. Mycket färg precis som det är ute i höstens olika färger och även Babblarnas färger. Barnen  är lite avvaktande men några har byggt inne i kuben. Barnen blev mycket förtjusta när de hittade Babblarna i kuben.
Barnen kan rita med greppvänliga kritor på staffli , inte så lät men det går. 

 Babbla samling med språkträning för de yngsta. En saga om Babblarna. Barnen övar färger, ljudande på deras olika namn, reflekterar och upptäcker sig fram med olika begrepp från boken. Högläsning  blir lättsam, kreativ och helt utifrån barnens delaktighet och intresse.

De yngsta har även fått ha skapande i ateljén och gjort handavtryck. Och alla ser att det är  Diddi. Dddddd Olofss
 Barnen sjöng även  några önskesånger från bildstöd kartan av några sånger.
 De yngre har lästittar i böckerna vid språkhörna  vid babblarfönstret.
 De äldre barnen har varit på musikteater. MAMMA MÅD. Sång, musik och rörelse med värdegrund som tema. Kamratskap, känslor, mm. Mycket omtyckta av barnen med rörelseglädje och sång.

 Broccolisoppa med creme fraiche och nybakat bröd.
Gemensam sagostund efter maten med barnen på Kolibrin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar