tisdag 19 november 2019

Tisdag 19/11 naturkunskap och teknik


 Barnen övar motorik, teknik, koordination,  mm med att sparka, rulla bollen. Barnen sparkar den emellan varandra. Det är alltid en kompis som tar emot och för bollen vidare.
Kreativt rolllek i affären där ute. Det görs glass och det säljs glass i olika storlekar. 
 Barnen har varit ute på gården under fm. Precis innan barnen skulle gå in hördes den starka signalen inför brandövning. Barnen samlad snabbt och smidigt och sätter sig på pressningen. Alla barnen på fsk räknas in,
 innan vi får klartecken på att gå in.

Barnen har sedan samling med fruktstund. Därefter sjunger vi våran inledningssång. Det sätts upp en väderbild, det är grått och regnigt är vi alla överens om. Tillsammans räknar vi oss alla. Dock bara 6st idag. Många barn med feber. Fingrarna för antalet visas upp. Barnen upptäcker även att det är 3 flickor och 3 pojkar och tillsammans blir det barn.



 Barnen vill sjunga några sånger om Mamma och Pappa Mu, bä bä vita lamm gick på restaurang, krokodilen som  symboliserar två sånger. Dels sången nyss så träffade jag en krokodilen...., aporna  som klättrade i trädet....Där krokodilen kommer och äter upp aporna. Några Babblare kommer på besök. Men det är inte alla. Utan Bibbi, Diddi och Bobbo och vi hittar par, två och två. Eller tvillingpar som det är då vi är likadana.
 Barnen hjälper till att lägga ner resp sak efter uppmaning och beskrivning.
Barnen får veta på samlingen att vi ska äta något som simmar i havet. Vad kan det vara? FISK! säger barnen. Javisst panerad fisk blev det med potatismos, sås och grönsaker.
VILL PÅMINNA OM ATT DET ÄR STÄNGT PÅ MÅNDAG 25/11. Det är VU-DAG. CHRISTIAN HAR SEMESTER NÄSTA VECKA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar