måndag 4 november 2019

Måndag 4/11 Utedag med Bobbo o Dadda



 Barnen  har letat mycket efter olika naturmaterial, bla ekollon.
Här har vi en kastanj som jag ska ta med mig hem. 

 Utedag på gården med bla några Babblar
 kompis. Dadda tycker om att vara ute och Bobbo älskar ju att vara aktiv och röra sig. Här får de hoppa över tangenterna och då spelar vi tillsammans.
 Barnen leker fint med Bobbo och Dadda. De spelar boll och barnen kör dem på cykeln där bak.

 Jag kan inte äta glass och cyklar samtidigt. Då är det bra med en paus så man kan äta glass. Annars kan man ju krocka med någon.



 Barnen har varit indelade i två grupper till samlingen. Vi börjar med frukt, sedan tar vi vår samlingssång.
 Barnen hittar ut genom  fönstret för att se efter vilket väder det är idag. Det är grått, säger barnen och bilden på moln sätts upp.
 Barnen vill att vi tar ramsan med aporna som klättrar i trädet. Där det ligger en smygande krokodil som tar aporna en efter en. Tillsammans lägger vi fram rekvisita och hjälps åt med ramsan.

 Barnen tycker det ska vara lite gräs så vi tar grönt tyg som blir gräs och vass.

Sedan får barnen höra och vara med aktiva och illustrera fram om sagan om " den vilda kaninen". Som är en tygsaga. Barnen ser lätt de olika rollerna och är aktiva med i berättandet. Detta ska denna grupp få öva på några gånger. Stärka högläsning på ett kretivt och lustfylld sätt.
 Yngre barnen  har också haft en samling med frukt. Samlingsången som barnen  kan allt mera. Därefter tar barnen sin favorit 5 små apor ......


Veckans måltider så alla vet.






































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar