torsdag 9 december 2021

Torsdag 9/12 Ateljén är öppen inomhus

 

Lite jul mys på morgonen  med projicering mot en hörna på väggen. Det blir ett litet hus med olika figurer som kommer fram. Tomten, snögubben, elefanten och ekorren som är uppe på taket osv. Mycket språk övas med lägesbeskrivningar, färger och antal osv. 


En pojke visar upp sina byxor med olika djur på. Han berättare att det är hundar och katter b.la. 
Nya speglar har satts upp på avdelningen. Det är barnsäkra speglar som inte ska gå sönder. 
Någon tar tag i att duka av från frukosten. Torka bordet med trasa och slänga matrester i den bruna påsen. Barnen är delaktiga med varierande uppdrag under sin förskole vistelse. Torka med trasan är uppskattat av flera barn. 
Barnen är inne på fm och får göra egna val av material och lek. Det blir att köra med olika bilar, dra olika bilar mm. Någon väljer högläsning av en bok. Det är en bok om Totte. 

Nya färska råvaror i köksvrån. Barnen övar på att det är paprika och den är RÖD.  Moroten är hård osv. 

Samling på stjärnmattan. Som inleder med fruktstund och vår samlingssång. Sedan blir det lucköppning av lucka nr 9. Det blir på storbild då projektorn är framme. Det är drakens dans från Bolibompa. 

Ateljé är öppen sen fast inne, då det är så kallt. Barnen får göra egna val av figurer i troll deg. Det blir mycket kavla och fina figurer trycks ut. Gubbar, stjärnor och andra valfria alster. 
                                                                  " Blinka lilla stjärna där" . ..... 
Barnen plockar undan och det blir lite fri tittläsning från några böcker om julen. Under tiden hämtar veckans hjälpreda matvagnen. Idag är det pastagratäng med skinka och grönsaker. 


Ärtor! Upptäcks av flera barn. Så det blir mycket ärtor som tillbehör. Rödbetor och morötter är inte omtyckt idag. Ny variant av Kalle är på besök. Kalle vill inte äta. Han har hörlurar på för han lyssnar på musik, säger en kompis. 
Ur- julkalender blir det en ny känsla i lucka 9. Det är känslan TRÖTT. Det är man ibland. Kompisarna får tänka efter när de är trötta. Någon är trött på natten. Någon är trött efter förskolan på dagen. Och någon är trött på morgonen osv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar