torsdag 16 december 2021

Torsdag 16/12 Luck 16 öppnas och Kalas

Herregud! Det snöar inne idag. Eller? Nä, det är bara på väggen. Projicering är aktivt i gång och förstärker språkande vid  måltiderna. Ååå, säger barnen. Snö, många, och mycket är några av orden barnen säger. 


MYCKET  Viktig information angående julsammanslagningen. För att det ska bli så bra verksamhet för alla är det viktigt att man tar del av denna information. Att tider är korrekta, sjukanmäla, medtag av blöjor och alla kläder för alla väderlek mm. 

Efter frukosten övar alla barn på påklädningen, det gör barnen med hjälp av att få höra, sjunga och öva praktisk med påklädning. Därefter blir det fruktstund. 
Samling vid hallen på barnens platser. Tillsammans ser vi över allas närvaro och sjunger vår sång "Hej Alla!" En kompis räknar alla kompisarna och det blir 13. 
Lucka nummer 16 och det är en räkne sång i dag. Tillsammans övar alla barn matematik med att räkna 1-10. Siffror, antalsuppfattning med att visa antal fingrar osv. Språkande med matematikens språk , bildseende övas,  ord och flera begrepp och  även musik
Ännu mera språkträning med hjälp av jullådan. Det övas visuellt med några julkort. Det är tomten, Lucia,  lägesbeskrivningar, färger, antal och bildseende mm. 

Sand lek med att leka med olika leksaker i sandlådan. Det körs traktorer, bakas kakor, plattar och bankar med spaden i sanden. 

"Jag vill inte göra något, jag sitter här. Ok!" Det är väl ok. Man gör vad man vill. 
Barnen sjunger och spelar till Kalles sång. " Kalle Kalle spelar på marimban låter det så här Bom Bom, hör så fint det är".....
När alla har kommit in är det tid att plocka undan för det är tid för kalas för en kompis som fyller år i dag. 

Barnen har firat en kompis som fyller 2 år idag. Happy Birthday. Barnen får höra den sången på storbild mot fönstret. En kompis säger, att vi ska sjunga vi gratulerar. Mycket riktigt gör alla kompis det och hurrar två gånger. Födelsedag barnet får ett födelsedagskort och får äran att sitta på Bolibompastolen. Det blir några önskarsånger som "Bä  vita lamm. Blinka lilla stjärna" mm. 
                         Vegetariska  sojabiff, potatis och sås för dem som inte önskar falukorv. 

Känslan RÄDD är det i lucka nummer 16 från Ur-julkalender. Barnen  hör när Djuris talar om när han är rädd. "Då springer jag in till ett hörn och sitter där. Det känns konstigt inne i magen". Pedagogen berättar att hon är lite rädd för spindlar, då blir hon konstigt varm överallt. Någon berättar  att när mamma och pappa är på jobbet är han rädd. En annan kompis är rädd för spöken, och går in i ett hörn. Någon berättar att hon inte är rädd för något osv. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar