torsdag 2 december 2021

Torsdag 2/12 Ateljén är öppen och lucka 2

 Nytt hembrev för december har barnen fått som post i dag på sina hyllor. Information om några viktiga datum. Den första datumet 6/12 då det är på MÅNDAG. Då är det VU-dag. Och förskolan är STÄNGD. Information om Julsammanslagningen är också mycket viktig. I år blir det till 99% på en annan förskola. Barnens Tiderna måste vara korrekta och stämma då antal barn bygger på antal medarbetare dvs pedagoger som arbetar, även matportioner ska stämma under sammanslagningen. Så vänligen är man behov av ändra vistelsetid så måste man göra det nu. Så har man anmält barn som är uppsatta kl 7 är det mycket viktigt att man då kommer kl 7, då det är insatt personal efter barnens tider. 

Nya biblioteksböcker för barnen, det är böcker i temat dvs normer och värden och böcker om julen mm. 


Skånska vintern har kommit då behöver barnen lite extra värme inne, så vi tänder en brasa. Tänka på att barnen behöver varmare vantar, mössor  och extra koftor . Och då även för sovvilan dvs separata som används endast  då barnen sover. 

Tema jul och Kalles andra dörr fortsätter barnen under december, dvs färgen Röd. Barnen övar detta med takk då man pekar på munnen. Barnen hittar röda klädesplagg vid påklädningen. 
Lucka nr 2 öppnas. Efter närvarolistan går detta och ett av de äldsta får hitta lucka nr 2. Var är siffran två?
Barnen får lite fruktstund med myskänsla då det tänds ljus och kära fina Kalle är också med. 
Det skannas med hjälp av lärplatta och idag blir det övning om hur, varför och när man ska borsta tänderna. 
Barnens ateljé öppnas sedan upp och idag måste man bara få utforska, leka och upptäcka snö i olika uttrycksformer. Vid ateljén hämtar barnen snö med hjälp av en spade. Snön läggs på mörk filt eller på rött papper. Sedan kan man titta och se hur snön ser ut via förstoringsglas. Det är vackra snökristaller som syns, lär sig barnen. Vissa är små, stora och få osv. 

Ååå, oooo det blir många utropsord. Och barnen tycker det ser intressant och fint ut med snön. Barnen upptäcker att de blir våta om händerna och vantarna är våta. Kall! Säger barnen och visar upp sin hand. 
Barnen får även möjlighet att lägga snö i olika former av luppar så man kan se när det sedan blir vatten av snön mm. 
Innan maten plockar barnen upp material  som har används. Några sjunger vår sång " när barnen plockar....." 
Barnen har ätit korv stroganoff med ris och grönsaker. Det verkar vara gott för många barn har ätit flera portioner. 
Under december får barnen som  inte sover sin julkalender,  Det är Ur-julkalender dvd Djuris. Igår var det den 1: luckan och känslan ARG. Beskrivningen   är att det sprätter i hela kroppen, och det verkar barnen hålla med om. Det känns i benen och ögonbrynen sänks och går lite ihop, som någon visar upp.  Idag har barnen lyssnat på lucka nr 2. Det var känslan LEDSEN  som känns i hela magen och man känner sig nere. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar