onsdag 15 december 2021

Onsdag 15/12 Motorik och rörelse inne och ute

 

Motorik, rörelse och gestalta med hela kroppen med hjälp av fastsatta kritor på pinnar. Det är gråa kritor och även en  röd krita i dag.  Här visar en kompis upp Babar elefant.  
Barnen dansar till sina låtar  som Babarlåten,, goddaglåten, verktygslåten, Dunder honung, Knatte gå och springlåten. 
Mycket streck, prickar och långa snablar då det dansas och rör kroppen som en elefant.  


Alla barnen vill prova att dansa och göra olika uttryck med hjälp av pinnarna. Avslutar det hela med avslappning på golvet tillsammans med alla pinnarna. 
Därefter går barnen till hallen för att ta på sig sina kläder. Flera av barnen visar upp att de kan ta och sticka ner fötterna i overallen. Två fötter kommer fram sedan ställer man sig upp för att sticka i armarna. Sedan kan man få hjälp med dragkedjan. 
När barnen har övat påklädningen får alla frukt på sina platser. Det blir en stämningsfull stund med frukt och några julsånger från lärplattan, som barnen känner igen. 
Idag ska det öppnas en ny lucka. Vad kan det vara i dag? Det är nummer 15 idag. Det är några kakor som är bruna och är jättegoda. PEPPARKAKOR, säger någon. Mycket riktigt är det pepparkakor idag som visas och som man kan öva på genom takk. Några gånger  tar vi detta via lärplattan. Barnen se, hör och övar sången upprepande gånger.  
Därefter är det rörelse och motorisk träning ute på gården. Några går upp och ner vid bilen. Några blir inspirerade av olika rörelsekort som vi tar med ut. Barnen får öva på övningen knäböj eller squats som det kan heta. Någon kompis går djupt ner, men får veta om man stannar lite innan rumpan når marken så känns det mera i benen. 
Några barn övar och vissa tycker det är intressant att se på bilderna. Någon upptäcker likadana bilder, samma,  säger flera barn.  
En kompis hittar mycket vatten i en låda, tillsammans häller vi ut allt i jorden. 
Sedan gräver och krattar några i jorden. Dock hittas det inga maskar. De kanske fryser idag?

Barnen går in i omgångar och vid toan när man är klar med allt kan man ta en bok och sk tittläsa. 

Första gruppen som kommer in går in i byggrummet för att dansa fritt till några önskesånger. 
Baren har ätit tomatsoppa med crème fräsch, nybakat bröd och mjölk. Barnen talar noga om att soppan är röd. Att man måste blåsa, för det är varmt. Fast nu är det lagom, säger en kompis då han ska börja äta. Mmmm, jättegott idag!

Barnen öppnar lucka nr 15 från Ur- julkalendern. Det var känslan OROLIG!  Det kan man bli också lite då och då. En kompis berättar att hon blir orolig när mamma har ont i magen osv.
Det blir högläsning med barnen av en Pippi Långstrump bok då hon firar jul med kompisarna Tommy och Annika. 
Mönster med gult och rött  med hjälp av ett kort som visas upp visuellt.  Barnen  övar färger, språk, teknik, fingermotorik och matematisk med antal och mönsterrad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar