onsdag 8 december 2021

Onsdag 8/12 Motorik och rörelse inne och ute

 

Rörelse inne i musikrummet med cd "Rörelseglädje". Det är först fri dans och idag kan barnen använda andra uttryck än sin kropp. Det nämligen med olika långa pinnar med fastsatta gråa kritor på. Pinne! Ropar en flicka då hon ser pinnarna. 
Detta blev en utmaning för barnen. Att få  gestalta med pinnar tillsammans med musik och göra detta med hela kroppen. Att alla rörelser  och uttryck få föras fram i sitt eget skapande med rörelse tillsammans med  musik  och pinnen med krita. Fokus ligger på kropp, känsla och att de får mötas i en samklang och uttryckas helt efter dagens känsla. 
Barnen börjar försiktigt och efter hand blir det allt mer uttryck där musik och skapande möts. Det blir rörelserna från låtarna Babar elefant, god dag då det blir prickar då pinnarna stöter i golvet. Många streck, cirklar mm. Vissa använder två pinnar då man för armarna i verktygslåten. Barnen sågar med armar och hamrar osv. 


Efter rörelse och gestaltning med pinnarna går barnen till hallen för att öva påklädning. Tillsammans övas flera klädesplagg. Någon tar av strumpan. Då blir det "strumpa strumpa kan du säga, strumpa? Strumpa!" 

Barnen får hjälpa till med att skala clementiner. Det är av betydelse att lyfta barnens egna intresse för  sitt lärande. Även känna ansvar och självständighet osv. 
Lucka 8 öppnas. Var är siffran 8? Här övas siffersymbolen och att leta efter 8. Sedan får barnen försöka skanna med lärplattan. 


Det är sången Blinka lilla stjärna. Språket övas med denna favoritsång och det lyfts med hjälp av takk. Barnen vill se, höra, öva sången och takk några gånger. 

Någon ser våra pinnar med kritorna vid vasken. Pinne! Vill jag ha, säger en kompis. Så pinnarna är med vid rörelsen ute på gården. 
Barnen får dansa fritt och röra sig med pinne och utan pinne. Några upptäcker att det blir färg på marken. (Dock är det i färgen grå. Men det var meningen att vi skulle ha dem inne bara på det vita pappret). Men så klart kan vi gestalta lite ute också. Nästa gång blir det färg på kritorna. 


Barnen har ätit cowboysoppa med bullar och crème fräsch och mjölk. 
Tomten behöver en tallrik. Kan han få en tallrik? Javisst! Tomten får gärna smaka lite cowboysoppa. Nja, han åt dock inget. Han vill nog ha sin risgrynsgröt. Det blir det snart. 
Ur- julkalender handlar det om "ATT KRAMAS". Att ge  varandra kramar och bry sig om varandra. Idag har det blivit mycket kärlek och omtanke till våra olika tomtar som vi har i olika vrå på avdelningen. Tomtarna är allt viktigare och är med vid julkalendern och i leken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar