torsdag 23 april 2020

Torsdag 23/4 Utflykt

Barnen har varit på utflykt idag. Barnen som behöver sitta i vagn får åka i vagn. Medan dem äldre får öva på att gå i led med hjälp av ledanderep. Barnen som går med ledande rep får hålla sig i varsin handtag. Så fint led! Redan vid promenaden övar barnen på flera utmanade uppgifter. Samarbete, så att vi stannar och hjälper när någon behöver hjälp, motorik ta sig fram, perception gå framåt och inte något annat håll, osv. Innan vi släpper repet vid lekplatsen så gör vi en påminnelse om att västarna ska man ha på sig så vi ser varandra. Att vi inte går utanför lekplatsen utan alltid ser en vuxen, säga till när vi behöver hjälp osv. Innan barnen börjar ta för sig av lekplatsen äter vi lite frukt. Mmm känns som sommar, och allt är underbart!
Barnen övar mycket grovmotorik, balans, rörlighet, tillit till sin förmåga och att våga utmana sin kropp med olika saker osv.
Barnen tar sig fram överallt, upp och ner mm.

Till en början är man lite osäker vid olika balans övningar och klättring via rep mm..Men Sedan går allt som en dans och alla barn har roligt och utforskar hela lekplatsen med sin kropp och sinne.

Lätt som en plätt att ta sig upp för stången.
Barnen rider till Australien Hej och Hå!

Barnen fick sedan pasta med köttfärssås, och grönsaker. Sedan  är det många av de yngsta som var trötta i hela kroppen efter utflykten och somnade snabbt.
Barnen som inte sover avslutade sagan
 " Varför är Fabian arg?" Därefter tog vi några frågor från boken om att vara arg. Gemensamt var att barnen  håller med om att man blir arg när man inte får vara med i leken. Och man kan fråga varandra om man vill vara med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar