onsdag 29 april 2020

Onsdag 29/4 Utforskande

 Barnen har haft valfri lek utomhus. Många av barnen väljer ofta att cykla och köra varandra.
 Några barn  leker att de gör olika bakverk med sanden. Det är tillverkning av godis och sylt av sanden, det bjuds generöst. Men det verkar var problem med vem som har mest och flest kakor. Och vem får lite karameller och mycket karameller?

Barnen  gick in en stund tidigare för det var så kallt idag.  Barnen vet att vi sätter oss på mattan för att öva på att ta av skorna. Inte så lätt, men få tid att öva är mycket betydelsefullt  för fortsatt lärande över att kunna och ta  hand om sig. Med att ta av och sätta på kläder så man får öva upp sin självkänsla. Bekräftelsen och berömd går hand i hand för att barnen ska stärkas i detta. Bra om vi gör detta i en röd tråd dvs både hemma och på fsk. 

 Fri lek inne en stund innan samlingen. Här övar en pojke på sitt favorit memory som också är " veckans spel" . Tillsammans tar vi fram några par och övar med dess också byter vi efter hand.
 Sorterar olika djur. Här läggs detta i en rad och sätts fram i resp färg.
 Barnen har en liten samling innan maten. Samlingsången inleder samlingem, sedan  tar vi och lyfter olika djur. Takk övas, sånger, läten, antal ben, vem som har svans och inte svans osv.
Barnen vill ta fram den mjuka djurtärningen. Barnen sjunger glatt vidare om olika djur som snigeln och fåret  mm. Men stjärnan kommer också upp, och då vill alla barn ställa sig upp och ta i och vacker körsång med sången blinka lilla stjärna.

Barnen har ätit korv stroganoff med ris och grönsaker.
PÅMINNA OM ATT DET KOMMER EN KLÄMFREDAG 22/5  DVS KRISTIHIMMELFÄRSDAGEN. VÄNLIGA MEDDELA OSS OM BARNEN VISTELSETIDEN FÖRÄNDRAS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar