onsdag 22 april 2020

Onsdag 22/4 Valfria aktiviteter ute

 Barnen har varit ute på gården. Några barn har börjat med keps. Det är bra vid en solig plats, som till exempel vid sandlådan.
 Några barn har upptäck och undersöker därför noga några blommor. Här har det hittas maskros, den är gul precis som koftan.
 Barnen har frukt stund vid vårt mysiga ställe vid sovloftet. Det är äpplen och päron som bjuds på idag. Alltid lika gott att ta frukt ute. Alla vill ha.
 Barnen kom ihåg gårdagens experiment med det gråa pappret dvs hushålls papper. Det är den vi använder när vi torkar oss ex vid maten mm. Men idag ska vi ta dem vita papperna. När brukar vi använda dem? När vi är mycket smutsiga i ansiktet eller till de yngsta som har blöja.  Barnen  känner och tittar noga på pappret. Ett av de äldsta tycker det ser ut som fönster på pappret.
 Först tittar vi på gårdagens experiment resultat. Se så fint det har blivit med färgen. Det ser nästan ut som regnbågen. Det blev mycket vacker.



 Sedan och lägger dessa pappers remsor som är färdig målade i olika mönster. Det är i  sick  sak, prickar, staplade streck, tjocka och tunna streck osv.

 Barnen blir mycket fascinerad och det tycker att det blir jättefint, då färgen åker ut och ner i pappret. Dessa ska också få torka så ser vi hur dessa blir, kanske blir det skillnad.
Barnen upptäcker även vattenglaset olika färgnyanser. Det blir svart, mörkt och lite ljusare. Vad kan det bero på? Solen kommer vi på tillsammans. Något vi alla vet är att vi dricker inte detta vatten, någon tror att man dör då. Fast det gör vi inte men det är inte bra ned färg i magen.Vi märker också att skillnaden på dessa experiment var att det blev mera färg i glaset idag.
 Barnen får sedan turas om att slå mjuka sångtärningen med olika djursånger. Barnen sjunger om krokodilen, blinka lilla stjärna, lilla snigel på olika varianter och om  spindeln.
 Här görs rörelserna till sången  Bamse spindeln.
 Barnen får sedan leka fritt eller fortsätta att experimentera själv med varierande papper. Måla med tusch och sedan doppa den i vatten. Bra med bricka till underlägg också får dem ligga där och torka.

Sedan var det tid att gå in för att äta lite tomatsoppa med nybakta bullar,  creme fraiche och mjölk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar