fredag 3 april 2020

Fredag 3/4 Fredagssamling

 Denna fina raden av  dinosaurier har en pojke gjort. Vi övar färgerna blå och röd. Att lägga mönster. Först röda dinosaurier på Babblarnas färger på bordet och sedan emellan dem blåa dinosaurierna. Stolt pojke visar upp detta. De andra kompisarna blir nyfikna och det får ligga kvar på bordet.
 Barnen har varit ute och invigt nya klätterställningen. Så kul! Bra att öva att vänta på sin tur för det är inte bara " Jag" som vill åka. Alla barn vill ju prova.
 Några sitter bredvid och gör olika sandtryck av stora dupĺo.
 Ett av de yngsta prövar den nya sanden. Det går ju att gräva och kratta, men inga bra sandkakor kan man göra.
 Några av de yngsta spelar och sjunger sången " Blinka lilla stjärna".
Gårdstomten var på ett snabbt besök och lämnade in ett brev i brevlådan. Han har sett vår nya klätterställning. Han vill att vi är rädda om den, och att vi tar det lugnt då alla vill leka och åka där. Man tränger sig inte i ledet då man väntar på sin tur, vi hjälper varandra och tar det lugnt då alla vill fram.
 Gårdstomten ger också förslag på att man kan dansa och röra på hela kroppen. Passar ju bra då det har blivit så himla kallt.
 Barnen dansar loss till Bolibompa drakens dans, rörelsesången huvud, axlar, knä och tår.
 Mycket rörelse med flera motoriska övningar. Kroppsuppfattning, perception, takt och känsla övas. Mycket glädjefylld stund som det blir till musik som barn tycker om.

Valfria aktiviteter innan maten, bla denna raden av Babblarnas saker har parats ihop.
 Barnen har ätit pastagratäng med sojafärs med grönsaker som oliver och ärtor mm.
IKT under uppevilan då barnen önskade Alfons Åberg. Det blev sagorna " klaga lagomt,  Alfons, slutbusat och vem spökar? ".

PÅSKVECKA NÄSTA VECKA, SÅ FÖRÄNDRAS VISTELSETIDEN SÅ MEDDELA OSS.
TREVLIG HELG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar