tisdag 21 april 2020

Tisdag 21/4 Teknik och naturkunslap

 Barnen har varit ute och lekt med sand mm. Vissa har cyklat lite.
Efter en stund när alla har kommit så tar vi en samling på vårt ställe vid sovloftet. Vi börjar med lite frukt, det serveras hårda goda gröna päron och bananer. Vi ser över närvaron tillsammans och räknar alla kompisarna, som blir 11 idag. Hur gör vi detta med fingrarna? Kan vi göra detta med fingrarna? Det blir en utmaning vi har ju bara 10 fingrar så vi lånar ett finger. Så gör vi siffran 11 synligt för alla.

 Alla 11 fingrarna som visar antalet barn idag. Hur många flickor är vi? 7st som vi räknar tillsammans och 4 pojkar. För 7+ 4= 11. Så bra!
 Fyra fingrar som visas glatt upp med att ta in tummen.
 Dagens experiment med hushållspapper, tuschpennor, och vatten. Ser ni att det är Babblarfärgerna? JA! Ropar barnen  så tar vi en repetion av färger och reps babblade.
 På hushållspappret har vi målat lite olika mönster. Det är zick sak, prickar, staplar både tjocka och smala osv.
 Vad tror ni händer när vi doppar pappret som är målat i lite vatten? Barnen svarar: färgen rymmer bort, det blir olika färger,  det blir blött, färgerna sprider sig kanske eller smälter ihop sig. Härliga hypoteser av barnen, för mycket riktigt sker det så. Vi återkommer till detta experimentet då vi ser att hushållspapper är lite grått och då kan man ta vita tvättlappar så ser vi kanske skillnad. Vem vet?
 Barnen utmanas mera inom teknik då man kan bygga med magneter på stora Whiteboardtavlan.
 Här har vi tavlan liggandes och en stor fin grävskopa har skapats av en flicka.
 Barnen  har ätit mycket av panerad fisk, potatis och grönsaker och sås.
 Takk övas bla under en uppevilan med hjälp av nya Babblarkartor.
Vi läser och samtalar kring denna bok. Här övar barnen om olika emotionella händelser som kan göra en arg under lekensvärld när vi leker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar