torsdag 16 april 2020

Torsdag 16/4 Valfria aktiviteter ute på gården


 Barnen har varit ute på gården och lekt med olika material. Barnen har upptäckt, utforskat och undersökt med sand med olika behållare. Övar och utmans inom bla teknik mm. Barnen öser i och öser ut sand. Barnen får öva och upptäcka matematik via volym, mängd, och skillnader som skapas. Språkande med att kommunicera mellan varandra om detta  osv.

Mera teknik då barnen tar sig fram med en cykel. Att öva koordination med att trampa på pedaler och få fart och komma framåt med cykeln. Eller att sparka och ta skjuts med benen bara.



Barnen övar mycket grovmotorik vid den nya klätterställningen.  Att ta sig upp och ner via trappan till rutschkanan och att ta sig ner från den. Att öva på att vänta in de andra och vänta på sin tur. Barnen finner även balansövningar runt kanten av klätterställningens område som har en träkant,  där man kan öva och utmana sin balans.


Barnen har haft samling ute med avd Hajen,  med fruktstund och flera önskesånger.

Vill påminna om att flera av barnen som har behov av en sovevilan, bör se över kläderna. Vissa dräkter är för tjocka, annan tunnare mössa är bra att ha osv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar