måndag 27 april 2020

Måndag 27/4 Utevistelse - inleder tema våren

 Barnen har varit ute och lekt och upptäckt vid de olika lärmiljöerna. Bland annat vid sandlådan, bakat fina kakor.
 Barnen gör flera egna utforskande av olika årstid förändringar på gården. Tulpanerna är fina med knoppar och blomma på, känns skönt att känna på.

 Andra barn övar på motorik med att ta sig fram på cykel på olika underlag. Flera övar på att ta sig fram på asfalt och på gräs. Barnen upptäcker då skillnader då det är svårt att ta sig fram på gräset.
 Mera motoriskaövningar utmanar sig barnen med vid stockarna och stenarna. Att ta sig upp och ner där och gå balansgång längst med stockarna. Barnen övar balans, perception, rörlighet, att våga utmana sig, och hoppa ner osv.

 Barnen har haft samling vid sovloftet. Barnen påminns med veckodagarna, att det är första förskole Dagen idag. Det är måndag, kommer en flicka på. Det är en kort vecka, bara 4 dagar. För på fredag är vi lediga. På fredag blir det en ny månad, 2;a vår månaden. Och på torsdag fyller en man år, som bor i Stockholm och har tre barn, som vi talade om förra veckan. Det är kungen som fyller år.
 Så denna vecka  ska vi arbeta mera med vårens olika förändringar. Det kommer blommor och smådjur fram, nu när det börjar bli varmare. Barnen får veta att vi ska plantera. Vad är detta vi ska plantera? Det är blad gröna blad, säger en flicka. Det är sallad kommer någon på sedan. Även morötter och lök ska vi plantera.
 Barnen får då först lite kunskaper om våren med hjälp av litteratur. Några böcker som vi kan läsa nu och några till uppevilan.
 Så efter samlingen vill några läsa fritt och några vill höra en bok som handlar om våren.
 Barnen övar och lär några blommor och gör en upptäckt att det finns maskrosor och tusensköna på gräset. Det finns även myror som det nämns i boken. Vi räknar och ser var myrorna tar vägen mm.
 Innan maten leker flera barn med Babblar och deras kusiner har anlänt hos oss. Barnen verkar gilla dem. De övar på namnen och ser skillnader och även liknelser på dem. Men var är vår Doddo? Han är borta, säger en flicka som letar så efter honom.
Barnen har ätit pytt i panna med grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar