måndag 20 april 2020

Måndag 20/4 Utevistelse med aktiviteter

Barnen har varit ute och lekt med sandleksakerna. Ösa sand i och ur formar och köra med olika fordon osv.
Samla sand i lastbilen och tömma ur den med sand.
Barnen har övat med att ta sig fram på cykel och köra varandra mm. Det är då en som sitter fram och trampar och den andra sitter där bak.
Barnen har haft samling vid sovloftet. Samlingen inleder med att vi tar redan på att det är en ny vecka, som börjar med en måndag. Barnen övar på veckodagarna och dess antal och att lördag och söndag är helg. Fredag verkar betydelsefull då det är FREDAGSMYS. Sedan sjunger vi samlingsången och tar varandras händer. Därefter önskar barnen  önskesånger som "nyss så träffade jag en krokodil", "lille katt" och "imse vimse spindel" skulle köra bil. Vi pedagoger önskar namnsången och vi övar varandras namn.  
Barnen får sedan höra på boken med alla känslor, för djuren har ju också känslor. För ibland blir man så arg att man nästan spricker, Ibland bubblar skratt över osv.
De äldre barnen får höra vidare om känslor med boken " Känn med hen". Här belyses alla känslorna och att dem är bra att ha. Det är härligt att känna känslor varje dag.
Sedan får barnen rita på de nya griffeltavlorna med nya tavelkritor. Det skapar fritt. Mycket gräs och himmel och olika gubbar. Några barn tar bilder på sina alster med kameran.
Barnen kommer även på att man kan sudda bort och göra fin tavlan med lite bomullpads, blir också ett sätt att rita kanske.
Barnen har ätit pastagratäng med sojafärs och grönsaker. Gott med pasta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar