fredag 17 april 2020

Fredags 17/4 Fredagssamling

 Fina nyckelpigeskor, årstiden är ju våren så det är bra med lättare skor och kläder. Dock är det en lurig månad så något av de varma kläderna är bra att ha kvar. Lättare och tunnare kläder inför sk sov vilan som vi har nämnt.

 Barnen har varit ute och lekt och utforskat med sanden. Någon vill ta IKT uppdrag och ta bilder på sina kompisar.
 Plötsligt hörs kobjällran över hela gården och alla vet vuxna som barn att det är tid för att gå igenom via portalen. Det är tid för Fredagssamling. Tillsammans sjunger vi våra två sånger. Vilken dag är det idag? FREDAG!! skriker de äldre barnen och dem vet att det är post i den röda brevlådan. Jo, mycket riktigt har vi fått post.

 GÅRDSTOMTEN vill lyfta fram hälsotänk nu under virustider. Så barnen får olika rörelse uppdrag. Kan ni stå upp?Kan ni sträcka på er?Kan ni ta upp armarna? Kan ni viffta med armarna? Kan ni stå på ett ben? Kan ni ropa kuckeleku!
Sedan får barnen  önska sig några önskesånger. Sången om tre pepparkaks gubbarna och krokodilen. Sedan blir det födelsedagssången för ett barn som blir 4 år.

 Fruktstund  vid stockarna, jättegott med delad frukt vid en solig plats.
 Lite lego bygg innan maten, dvs både av små lego och dupĺo. Här hjälper Kalle Kanin till och någon försöker sig på Bamse pussel.
Fredagsmys mat dvs tacos med sojafärs och grönsaker. Barnen känner igen denna rätten och åt som bara den.
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar