fredag 11 september 2020

Fredag 11/9 Fredagssamĺing med kalas

Valfria aktiviteter inne en stund. Ikt i förakolan med en liten grupp. Sångstund från lärplattan. Andra barn är inne i ateljén för att sk ritkladda på staffli med kritorna,  det är färgerna blå, grön, och röd. Någon ritar på griffeltavla och suddar flitigt ut med hjälp av en trasa. 

Sedan blir det kalas igen, många kalas denna veckan. Fredagssamĺing inleder som vanligt med våra sånger.  Sedan får barnen ledtråd om vem som ska sitta på Bolibompastolen.  Vad är en ledtråd? En stor flicka svarar, när man ska gissa vad någonting är eller var det är. Ja, precis. Så nu börjar vi. Det är en flicka med ljust hår med fina lockar, hon fyller två år i dag. Hon har två bröder men en bror går på avd Uttern. Vem kan det vara? Barnen behöver inga fler ledtrådar utan namnet kommer snabbt. Flicka  får sitta på Bolibompastolen  och en valfri hatt får väljas. Men det ändras ganska snabbt, ingen hatt tack. Hon får en kram och massa gratulationer och vacker sång från alla. Sedan hurras det två gånger, Hurra! HURRA! 
God frukt från ett vackert silverfat serveras för alla barn.  
Några övar att bygga-och konstruerar efter en bild med fina byggmaterial med fina lysande färger. Vilket fint stabilt torn, är det Turning Torso? 
Barnen har ätit vegetarisk pastagtatäng med grönsaker.  

Vi undrar ang föräldrar representanter till föräldrarsamrådet. Vill ni vara kvar ni som har haft det tidigare eller behöver vi välja nya? Meddela oss så fort som möjligt. 

Trevlig helg! 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar