fredag 18 september 2020

Fredag 18/9 Fredagssamĺing

På fredagarna brukar vi se över källsorteringen, se om vi behöver tömma något kärl. I dag tömmer vi all kartong. Barnen hjälps åt att bära och tömma detta i soprummet.


Barnen  får hjälpa till att stampa sönder kartongen så det blir platta, så allt ryms i tunnan. 


Sedan hörs signalen för Fredagssamĺingen. Barnen får gå igenom portalen också samlas vi alla på stockarna. Samlingen inleder med våra sånger "Hej allihop" och "gårdssången". 
Det har kommit en liten söt låda. Vad kan det vara i  den? En liten klocka. Barnen blir informerad om att det ska bli Flodillerns "städklocka". Så när man är ute på gården och hör denna klocka  ringa, så vet alla att man ska städa undan alla sakerna på gården. Barnen blir introducerad ang fin ruta på gården. Vad är det för ruta? Jo, det är barnens nya sk  "byggruta" . Där kan man  vara och bygga med de ny byggmaterialen. 
Men hur många ska det  vara i rutan när man ska bygga? Många förslag av barnen ges kanske 5, 6 eller 8. Till slut blir vi eniga om att det ska vara 5st barn att bygga i ruta per gång . Så vi gör detta synligt med att addera och subtrahera med hjälp av olika barn som får gå in i rutan.


Barnen har ätit  vegetarisk moussaka med grönsaker. 

Nu önskar vi alla på Fjärilen 

Trevlig helg! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar