torsdag 3 september 2020

Torsdag 3/9 vattenlek o bygg-och konstruktion

 

Varje dag har varje avd ansvar för pedagogiska lådorna från förrådet. 
Idag torsdag ansvarar avd. Fjärilen för utomhus aktiviteter. 
Barnen visar ganska snabbt att det är vattenbanan som ska användas idag.  Tillsammans bygger vi ihop banan. Någon hittar en bil, så den får inleda leken. Bilen kommer i väg med en väldig fart. I bland görs det hinder och stannar eller välter bilen. Vi jämför bilstreckan osv.

Sedan häller vi i vatten och då åker allt med i vattnets väg, Barnen har lego, pinnar, naturmaterial mm i vattenbanan. Mycket glädje blir  det av denna enkla och lustfyllda aktiviteten. 

Liten paus i all lekande, då vi tar frukt och grönsaker vid båten. Det blir plötsligt en frukt/grönsaksbåt. Barnen ser tydligt att det minskar från fatet. Nu är det bara två bitar kvar, vem tar näst sista biten? Sedan sjunger vi sången om båten, "en liten båt blir ofta våt"...

Barnen övar begreppen sjunka, flyta, volym med vattnets mängd i olika behållare. Teknik med att bygga banan, föra dessa banor på olika håll och att  vattnet ansamlas osv. 

Några barn provar även att bygga- och konstruerar med  klossarna. 

Barnen öser, häller ut,  hämtar vatten. Dock får barnen  lära sig också att vi tar vara på vatten från de olika ansamlade vatten ställena. Vi ska vara rädda om vatten, och inte slösa i onödan. 

Barnen har ätit spagetti med  ķöttfärssås och grönsaker. Mmm så himla gott! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar