måndag 21 september 2020

Måndag 21/9 Vi har bara lekt idag.

Barnen har lekt valfria lekar ute som inne. Barnen börjar först med att leka ute. Det hittas gosedjur som körs i vagnen runt gården. Det bakas många lustfyllda och goda sandkakor, några sjunger och spelar på marimban. 
Man kan kanske tycka en del om dagens  rubrik " vi har bara lekt idag"
Men vad lär sig barnen egentligen vid leken? 
Jo, det övas många betydelsefulla begrepp som bla turtagning, samarbete, fantasi, motorik, planera, utveckla leken, matematik, skapande, rörelse, perception osv. Mer om dessa begrepp står vid vuxen toaletten i hallen vid avd. 

Barnen får därför en spontan fruktstund om man vill. Några kommer fram för att be att få ett äpple. 
Några pojkar delar ett äpple som hittades på gården. Vi tänkte prova på lite mera ikt både ute som inne. Ute provade vi green screen . Fast dåligt resultat. Men vi ska försöka vidare vid senare tillfälle. 

Inne vid soffan hittar vi a b c sången, den med clownen är bäst. Barnen nynnar och  sjunger med. Här övas språk med hjälp av musiken och sången bla alfabetet, att det är en clown från en cirkus mm. 
Veckans hjälpreda har påbörjat, så vi tar från närvarolistan och börjar med de äldsta, man får då hämta och lämna matvagnen och duka ut det som inte är för varmt. 
Barnen får även lyssna på ny musik sk " krettslopps pop",  där barnen får höra en sång om att vi ska vara rädda om allt vi har, och att vi ska slänga matrester och fruktavfall i den bruna påsen mm. 

Barnen har ätit pasta med vegetarisk sojafärs med grönsaker. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar