onsdag 23 september 2020

Onsdag 23/9 rörelse och skapande

Takt och känsla med hela kroppen med hjälp av trummande musik. Detta inspirerar barnen att spela vidare på egen hand. Med stora och små trummor spelar flera barn. Barnen spelar med båda händerna och någon väljer en hand. Man kan dra över handen och sedan slå, man kan  göra det med fingrarna och det blir olika ljud. 

Barnen spelar med en trumma, och flera barn går ihop för att spela flera stycken på en och samma trumma. 

Vid vårdnadshavarmötet i dag lyftes det  om olika saker om förskolan, ska komma ett protokoll inom kort. Bland annat togs det upp att man kan få ta del utav både kvalitetsrapporten och likabehandling arbetet. Det hänger i hallen, som vi gärna lämnar ut. 



En låda med kvarglömda kläder kommer stå framme på em vid dörren. Se gärna över detta, kanske mera på fredagar så det kommer hem för tvättning. 


Någon av de äldre barnen har hittat fina naturmaterial på gården. Bär och en pinne. Längre fram ska vi skapa med olika naturmaterial. 

Barnen har haft en samling på det vanliga stället, dvs vid sovloftet. Barnen  får frukt. 
Frukten tog snabbt slut som vanligt, barnen är bra på att äta frukt. Tallriken blir tom och barnen vet att det är slut. 

Barnen får sedan titta i den röda lådan och där ligger alla instrumenten. Så därför sjunger vi och spelar några sånger. Dock var det många maracas så det blir sången "nu spelar vi på maracas" där vi lyfter fram varje barns spelande. Det blir även sången om björnen, spindeln mm. 
Innan maten går vi in vid mattan vid entrén för att dricka lite vatten. Sedan går vi in vid toan och gör oss redo för lunchen. 
Barnen har ätit spenatsoppa med ägg, Creme fraiche och bullar. Vi som inte äter ägg fick morotsbullar och klyftpotatisar till soppan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar