måndag 28 september 2020

Måndag 28/9 Utelek på gården och ikt

 

Ute på gården hittades en fin sak? Detta belyser vi under samlingen. Vad är det du har hittat? Pojken berättar att han har hittat det vid trädet där borta. Men vad är det för något? Är det en peng? Nej, men jag har en sådan där hemma säger, en flicka. Det är en nöt, en hasselnöt. Som ekorren tycker om. 

Så efter fruktstunden  sjunger vi därför sången om ekorren. Barnen lär sig takk, och olika rörelser i sången. 

Barnen får sedan dansa och se på Mamma Måd  från lärplattan. Det blir låtarna "Give me 5" och Förlåt- låten. Lite svårt att komma igång med dansen, men efter ett tag släpper barnen loss. Och ger varandra 5 med en hand och 10 med två händer. Vid förlåt låten ser barnen att flera barn är ledsna på lärplattan och säger då ledsen.  Att man inte ska slåss för då blir man ledsen. Då får man säga ordet förlåt.


Liten grupp läser sedan denna bok. Där börjar vi med förförståelse med att höra vad barnen tror den handlar om. De tror att det är om en pojke och en hund. 
Ja, det är om en pojke som heter Zozo och hans nalle. Han blir av med nallen i affären då ha  träffar en flicka. De leker med nallen och kastar i väg nallen, ända bort till äpplelådan. Se så ledsen Zozo blev. Trygga pappas hand kommer och hämtar nallen. Då blir alla glada igen. 
Här blir det en återkoppling på mamma Måd att man kan bli ledsen av olika saker mm. Barnen pratar mycket om de olika bilderna och säger äpple, halsduk, affär, mamma och pappa mm. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar