tisdag 29 september 2020

Tisdag den 29/9 Teknik och naturkunskap



Barnen har haft fruktstund vid sovloftet.  Det är dock inte så mycket frukt idag, det blir det sista av bananerna, äpplena och päronen. Mmm frukt är alltid lika gott. Först är det mycket frukt på tallriken sen är det lite. De sista fyra kontrolleras,  och vi räknar 1,2,3, och fyra. 


Barnen får sedan dansa lossa med musik från lärplattan med Mamma Måd.  Det blir förlåt-låten, kompis-låten och den bäst give me 5 och give me 10. Många betydelsefulla begrepp  med Mamma Måds sånger bla värdegrunden, känslor, kompisskap osv. Och barnen verkar verkligen tycka om Mamma Måd. 
Barnen visar tydligt att de vill sjunga några sånger med hjälp av den mjuka sångtärningen. Det blir sångerna om krokodilen, bä bä vita lamm och även björnen sover. 

Några barn leker med bilarna och garaget, och lägger upp alla 8 bilarna. 
Barnen har ätit potatisgratäng med lax och grönsaker. 
Mot slutet av måltiden får barnen lyssna på kretslopps pop. Där vi alla får kunskap om att man ska ta hand om matavfall och fruktavfall så det blir biogas mm. Finns andra låtar med dessa som vi även ska belysa. Under uppevilan fick några barn bekanta sig med kretslopps pop kring  vattnets kretsloppet. 

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar