torsdag 17 september 2020

Torsdag 17/9 Utelek med hinderbana och Maggans film

Dagens förslag på aktivitet blev en härlig hinderbana. Med mycket motoriska övningar. Det börjar med att man går på blåa madrassen, upp på trappan för att åka ner sittandes från rutschkanan, över en kudde och snabbt springa på den långa gången av stenplattorna. Upp för kullen och försiktigt ner för kullen.  

Sista delen är att gå balansgång på alla stockarna. Också kan man börja om igen om man orkar. Barnen övar: balans, perception, grovmotorik, fart och tempo mm. 
Barnen har även fått ta del utav Maggans film där hon undrar, vad barnen tycker om att göra på fsk? Det filmas när vi lyssnar på Maggan, sedan filmar vi vad barnen tycker om att göra. 

Innan maten får sedan barnen se sina filmer och reflektera över sitt lärande. Aktiviteterna som filmades var enskild- och läs stund  i en liten grupp, sandlek och  vattenlek inne vid vasken. 

Barnen berättar under tiden de ser sina filmer: Det är där ute, läsa bok, om nallen, springa, upp på kullen, gräva grop, gräva en gång, hämta sand, tungt, många, mycket sand, det är vid vasken, tvätta händerna, dricka och plaska osv

 Därefter äter vi lite lunch, som var pastagŕatäng med kassler och  grönsaker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar